Ohňostroj v Hrabůvce bude opět velký

Nový rok bude v obvodu Ostrava - Jih již tradičně oslaven velkým ohňostrojem. Ten bude odpálen ve středu 1. ledna 2020 v 18 hodin na kruhovém objezdu v Hrabůvce. Ohňostroj bude uveden slavnostním proslovem za tónů české národní hymny a také podbarven hudbou různých žánrů. Za realizaci ohňostroje obvod zaplatí specializované firmě více než 400 tisíc korun.

Dopravní podnik Ostrava oznámil, že kvůli ohňostroji bude v oblasti zhruba na dvě hodiny výrazně omezena doprava, před ohňostrojem a po jeho skončení ale tramvajovou a autobusovou dopravu posílí vloženými spoji.

Hlavním dopravním omezením bude v souvislosti s akcí „Slavnostní novoroční ohňostroj 2020“ uzavření místních komunikací ul. Horní a Dr. Martínka v době od 16:30 do 19:00 hodin. Přestože se jedná o krátkodobé uzavření, bude vyznačena objízdná trasa, a to s využitím ul. Místecká, Moravská, Rudná, Plzeňská a Krmelínská.

V době od 17:15 do 19:00 hodin dojde také k odklonu autobusové dopravy. Odklon tramvajové dopravy a nahrazení vsuvkami se uskuteční v době od cca 17:50 do 18:20 hodin. Co se týče autobusové dopravy dojde oproti loňskému roku v neobsluhování zastávek v Hrabůvce autobusem č. 48, a to z důvodu současně probíhající uzavírky Výškovických mostů. Tento spoj proto po dobu akce neobslouží zastávky Hrabůvka kostel, Poliklinika, Hotel. dům Hlubina, Sámova, náhradní zastávku ÚMOb Jih, ani již dočasně zrušené zastávky Hotel Bělský les, Náměstí SNP a Kotva, jejichž neobsluhování zůstává v platnosti i po skončení akce.

Více informací najdete například na https://www.facebook.com/events/2807162275982744/ nebo na https://www.dpo.cz/pro-cestujici/aktuality/posily/4220-2020-01-01-posilujeme-ohnostroj-hrabuvka.html. (hav)