Ledové sochy vznikají na Pustevnách i letos

Také letos na Pustevnách vznikají sochy z ledu během tradičního festivalu Ledové Pustevny. Ten začal v sobotu 11. ledna a potrvá až do 26. ledna. Podle aktuálních informací jsou hotové již sochy symbolizující jednotlivé světadíly, například pyramidy, sfinga či Eiffelova věž. Sochaři se zaměřují také na sochy zvířat, návštěvníci se mohou těšit i na sněhové sochy.

Vzhledem k rozmarům beskydského počasí z let minulých jsou sochy opět umístěné ve dvou tématických stanech. V letošním roce přibyl ledový bar či fotopoint ve tvaru ledového trůnu. K dispozici je i víkendový doprovodný program.  Pořadatelé uvádí, že pro zachování tradice a úrovně festivalu se letos platí vstupné do stanů se sochami. Vstupné platí pouze o víkendech, ve všední dny bude vstup do obou stanů zdarma. Děti do 10 let a ZTP mají vstup zdarma. Vstup zdarma budou moci uplatnit také všichni návštěvníci, kteří využijí jízdu lanovkou (obousměrnou i jednosměrnou). Lístek na lanovku bude platit jako vstupenka do stanu.

Podle informací budou sochy nejen nasvíceny, ale letos také doplněny zvukovým podkresem. Jednou z největších soch bude socha velryby, která bude vysoká asi 2,5 metru. Řezbáři mají k dispozici 40 tun ledu dovezeného z opavských mrazíren, je ve formě kostek, každá váží 70 kilogramů. Aktuální informace jsou k dispozici na https://www.pustevny.cz/ledove-sochy/ nebo na https://www.facebook.com/pustevny. (hav, foto: kudyznudy.cz)