Jarní prázdniny v Zoo Ostrava

Po dvoudenní přestávce, kdy byla ostravská zoologická zahrada kvůli silnému větru z bezpečnostních důvodů uzavřena, do ní opět mohou zavítat návštěvníci a využít zbývající dny prvního týdne jarních prázdnin. Během pracovních dní je zde připraven doprovodný program, a to za zlevněné mimosezónní vstupné

Kdo se chystá během jarních prázdnin navštívit ostravskou zoo, může kromě prohlídky zoologických expozic zavítat i do výukového centra, které je v pracovní dny od 12 do 14 hod. mimořádně otevřeno pro veřejnost. V prostorách výukového centra se nachází bohatá sbírka nejrůznějších preparátů (dermoplastů, lebek, zubů ad.), které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy nebo na tzv. dotykových stolech. K vidění je zde např. kostra želvy, lebka tygra nebo obratel keporkaka, dále preparát největšího pěvce světa, největší kočkovité šelmy Evropy nebo nejmenší šelmy světa. Celou řadu preparátů je možné si nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, např. hroší zub, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona a další.

Výukové centrum bude otevřeno po dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji.

Od února je možné pobýt v zoo už o hodinu déle. Areál je otevřený od 9 do 17 hod. Pokladny a pavilony se zavírají v 16 hod. Až do konce března mohou lidé využít i mimosezónní vstupné, které je 30 Kč levnější než během hlavní sezóny. Dospělí návštěvníci tak zaplatí 80,- Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 50,- Kč.