MAPPA diskutuje aneb Doprava vol. 1 - ZRUŠENO

Ostravská MAPPA zve na diskuzi na téma doprava v Ostravě. Akce se bude konat ve středu 18. března od 17 hodin v centru Ostravy na ulici Nádražní 17. MAPPA je zkratka a znamená Městský ateliér prostorového plánování a architektury. Jejím zřizovatelem je statutární město Ostrava a je hlavním koncepčním pracovištěm Ostravy v oblasti architektury, urbanismu, veřejného prostoru a celkově rozvoje a tvorby města.

Organizátoři akci přibližují slovy: „Dozvíte se, jak na jednotlivá témata nahlížejí odborníci a svými dotazy i připomínkami nám pomůžete rozpoznat, co je pro obyvatele města důležité. Sérii diskuzí zahájíme tématem dopravy. Budeme diskutovat o jejím vlivu na město a také opačně, o vlivu města na tvorbu dopravních systémů. Probereme také dopad, který má na naše individuální životy v něm.“

Mezi diskuzními otázkami by se měly objevit tyto: Je Ostrava bezpečná pro pěší? Cyklopruhy, nebo cyklostezky? Auta ve veřejném prostoru, nebo v parkovacích domech? Chceme ulice plné aut nebo ulice pro lidi? Vlakem po městě stejně běžně jako autobusem? Bude mít Ostrava metro dříve, než Praha linku D?

Další informace o akci najdete na https://www.facebook.com/mappaostrava/. (hav)