Žákovská literární soutěž Čertovské pohádky byla vyhlášena

Ostravský městský obvod Mariánské Hory a Hulváky vyhlásil jubilejní 10. ročník literární soutěže Čertovské pohádky. Děti ze základních škol v celém Moravskoslezském kraji opět můžou pustit uzdu svým fantaziím a vymýšlet pohádkové příběhy o čertech. Tentokrát organizátoři oblíbené soutěže zvolili jako téma ročníku Čerty na oslavě.

Pravidla soutěže jsou jednoduchá jako v předchozích letech. Mladý spisovatel má za úkol napsat pohádku v maximální délce jedné strany formátu A4 a hlavním hrdinou příběhu musí být čert, který tentokrát má něco společného s oslavami všeho druhu.

Pohádku je potřeba odeslat nejpozději do 30. dubna 2020 na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na nejlepší autory opět čekají hodnotné ceny. Jedná se především o pobyt na horách, tablet nebo třeba rodinnou permanentku do zoologické zahrady.

Jak se lze dočíst na stránkách soutěže, mezi další soutěžní pravidla patří: „Vymyšlená a napsaná pohádka musí mít dobrý konec, nesmí se odchýlit od zadaného tématu soutěže a v jejím ději se musí objevit alespoň jeden čert. Není nutné, aby čert v příběhu hráli hlavní roli, organizátor soutěže to však doporučuje. S tvorbou Čertovské pohádky mohou dětem pomáhat i dospělí, rodiče, prarodiče, případně učitelé ve škole. Pomocí se rozumí rada, morální podpora, případně oprava gramatických chyb a pomoc při přepisování pohádky do elektronické podoby. Není dovoleno za novou vymyšlenou pohádku vydávat cizí dílo. Čertovská pohádka nesmí být shodná či nápadně podobná s jinou již zveřejněnou a publikovanou pohádkou. Při odhalení plagiátorství bude autor ze soutěže vyloučen.“

Vyhlášení výsledků se uskuteční v červnu a z nejhezčích pohádek letošního ročníku vznikne audio CD, které jako dárek dostanou prvňáčci vybraných základních škol (certovskepohadky.cz, hav)