Turisté budou mít atraktivity v kraji v září a říjnu zdarma

Moravskoslezský kraj chce oživit cestovní ruch, který v uplynulých týdnech paralyzovala pandemie. Kraj připravuje projekt, který prodlouží turistickou sezónu až do konce října a naláká do regionu více návštěvníků. Několik desítek turistických atraktivit v regionu bude v září a v říjnu zdarma.

Do připravovaného dotačního programu, na který kraj plánuje vyčlenit významné finanční prostředky, by se mohlo zapojit několik desítek zájemců. „O dotaci se budou moci přihlásit hrady a zámky, galerie a další turistické atraktivity. Turisté, kteří je pak v září a říjnu navštíví, budou mít vstupné zdarma. Věříme, že tento projekt do regionu naláká hosty, kteří se tu ubytují, budou tu chodit do restaurací a utratí tu nějaké peníze,“ vysvětlil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška s tím, že se jedná o největší projekt v oblasti cestovního ruchu v kraji.

Moravskoslezský kraj pracuje na oživení cestovního ruchu a zvýšení poptávky po službách i v další úrovni. „Turismus chceme také podpořit marketingovou kampaní s názvem #MameSvetovyKraj. Její hlavní myšlenkou je, že není třeba cestovat po světě, když v máme našem kraji místa, která zdárně konkurují těm světovým. Kampaň poběží na sociálních sítích, doufám, že se do ní zapojí co nejvíce lidí, a že se k nám i díky ní vypraví více turistů“, uzavřel náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška. (msk.cz, foto: www.zamek-radun.cz)