Od pondělí v ostravské zoo také do pavilonů

Od pondělí 25. května dochází k další vlně rozvolňování opatření a také ostravská zoo může znovu otevřít nejen své pavilony. S provozem v následujících dnech souvisí také řada pravidel, která je nutno dodržovat:

Před vstupem:

- Vstupenky lze zakoupit online na http://www.zoo-ostrava.cz/cz/online-vstupenky a také na místě v pokladnách (je možno platit kartou i hotově). Online vstupenky i vstupenky zakoupené na místě mají omezenou platnost (je potřeba si pečlivě zkontrolovat datum platnosti na vstupence). V případě, že vstupenku v daný den nevyužijete, vstupenka propadá bez nároku na vrácení peněz. Nelze změnit ani termín zakoupené vstupenky.

- Vstup na permanentní vstupenky bude umožněn bez omezení, není potřeba svou návštěvu rezervovat předem.

- Permanentní vstupenky bude možno zakoupit osobně na pokladně.

- Vzhledem k opatřením a dodržování bezpečných rozestupů před pokladnami a vstupem do zoo, doporučujeme návštěvníkům, aby využívali nákup vstupenek online přes webovou stránku.

V areálu zoo:

Provoz některých služeb je upraven a může se řídit zvláštními pravidly:

- Většina pavilonů je otevřena (kromě pavilonů či jejich částí, které procházejí rekonstrukcí). Při vstupu do pavilonu je povinné si dezinfikovat ruce, mít zakrytá ústa a nos, a dodržovat bezpečný odstup od ostatních návštěvníků. Průchod některými pavilony je veden jednosměrně.

- Zoovláček jezdí – při čekání na zoovláček je nutné dodržovat bezpečné rozestupy, při jízdě je povinné mít zakrytá ústa a nos, v jednom kupé mohou společně sedět pouze osoby blízké (rodinní příslušníci, členové společné domácnosti apod.).

- Safari expres nejezdí.

- Do výběhu s kozami a ovcemi kamerunskými není možno vstupovat.

- Dřevěné vozíčky se nepůjčují.

- Většina stánků s občerstvením a restaurace jsou otevřeny, některé v omezeném provozu. Do vratných kelímků se nečepuje.

- Areál je ve zvýšené míře pravidelně dezinfikován.

Zoo žádá o dodržování těchto pravidel:

- Mějte po dobu své návštěvy zakrytá ústa a nos. Toto pravidlo je povinné, zejména v místech většího počtu návštěvníků, v každém pavilonu a při jízdě zoovláčkem.

- Umývejte si důkladně ruce, používejte dezinfekce rozmístěné v areálu.

- Udržujte odstup od ostatních min. 2 metry (není povinné mezi členy jedné domácnosti).

- Vyhýbejte se shlukování více lidí.

- Chraňte naše chovatele bezpečným odstupem. Chráníte tak i naše zvířata.

(http://www.zoo-ostrava.cz/)