Mazlíkiáda 2020 - charitativní psí závod v Ostravě se uskuteční už tuto sobotu!

Přírodní i umělé překážky, voda či bahno, ale hlavně spousta sportovní zábavy pro děti i dospělé. To vše nabízí v pořadí čtvrtý charitativní běh Mazlíkiáda. Běžecký závod psů a jejich páníčků navíc pomůže olomouckému útulku.

Obujte si tenisky, nasaďte pejskovi postroj, zvolte délku trati, připravte se na tradiční i méně známé překážky a běžte, co vám síly stačí! Toto jsou jasné pokyny organizátorů závodu Mazlíkiáda. Nenechte se mýlit, nejde o žádný extrémní závod, spíš naopak. Parta milovníků pejsků a ostatních zvířátek každoročně pořádá tento běh s charitativním podtextem. Od prvního ročníku předávají výtěžek startovného ve prospěch organizací, které pomáhají týraným či opuštěným zvířatům. Letos závod podpoří LOZ Olomouc (Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc), která pečuje o opuštěné a týrané psy a kočky. Někteří z pejsků olomouckého útulku se akce zúčastní a tak organizátoři pevně věří, že pejci najdou nový domov.

Kdo se může závodu zúčastnit?
Ve čtvrtém ročníku běžeckého závodu Mazlíkiáda jsou vítáni všichni pejsci, bez ohledu na rasu nebo původ. Jedinými podmínkami účasti jsou platný očkovací průkaz, který závodníci předloží před startem, stáří psa minimálně 12 měsíců. Nesmí se zúčastnit psi s kupírovanýma ušima.

Závod nabízí účast hned v několika běžeckých kategoriích, které jsou rozděleny podle váhy psa a věku a pohlaví běžce. Závod ocení všechny věkové kategorie, zkušení běžci, ale i začátečníci či děti. Vítězi budou všichni, kterým jde o to, podpořit dobrou věc. Nemáte pejska, ale přece byste rádi závodili? Nezoufejte. Organizátoři pro tyto případy vytvořili speciální kategorii “běh s plyšákem”.

Čtvrté vydání charitativního závodu Mazlíkiáda se uskuteční v sobotu 27. června, od 8 hodin ráno v areálu MX-dráhy chemička v Ostravě. Loni se povedlo vyběhat částku 17 500 Kč, podaří se letos překonat tuto hranici? Pojďte do toho taky a podpořte zvířata, která neměla v životě takové štěstí!

Kontakt:
Tereza Bulasová
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 731 820 773, www.mazlikiada.cz