Turisté mohou v létě objevit 4 tajemství Frýdku≈Místku

Návštěvou čtyř neodolatelných míst plných tajemství v jednom dni mohou obohatit turisté svá prázdninová putování po Beskydech. Turistický produkt Objev čtyři tajemství Frýdku-Místku je určen jak individuálním návštěvníkům, tak i skupinám s cílením nejen na české, ale také polské turisty.

Celodenní sérii komentovaných prohlídek jedinečných míst mohou turisté začít v jediné bazilice v Moravskoslezském kraji a národní kulturní památce ve Frýdku. „Dalším místem, které mohou objevovat, je nošovický Pivovar Radegast, kde pro ně mají připravenou nejen komentovanou prohlídku pivovaru, ale také zážitkový program, ve kterém se naučí čepovat pivo jako pravý pohanský bůh. Chybět nesmí ani jeden z největších včelařských areálů ve střední Evropě v nedalekých Chlebovicích a Návštěvnické centrum Marlenka, kde se podívají přímo pod pokličku přípravy této medové pochoutky,“ zve za zážitky ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Prohlídky v návštěvnických centrech Marlenka a Pivovar Radegast je nutné si rezervovat předem. Bazilika minor ve Frýdku je otevřena od úterý do neděle v rámci projektu Otevřené chrámy a Včelařský naučný areál je možné navštívit ve standardních otevíracích hodinách. Skupiny si všechny prohlídky mohou rezervovat prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Ve vybraných atraktivitách mohou návštěvníci využít také svou kartu plnou výhod Beskydy Card.

U všech míst jsou k dispozici parkoviště pro auta i autobusy, některá místa protínají také cyklostezky, tudíž je možné absolvovat výlet i na kole.

Veškeré informace k jednotlivým zastavením jsou k dispozici na www.visitfm.cz/tajemstvifm.