Šachisté se utkají v turnaji O pohár starosty Ostravy-Jihu

Třetí ročník šachového klání pořádá Městský obvod Ostrava-Jih ve spolupráci se spolkem Ostrava Chess z.s. Konat se bude ve čtvrtek 17. září 2020 v Kulturním domě K-TRIO na ulici Dr. Martínka 1349/4. Herní plán sestává dohromady ze čtyř turnajů, rozdělených podle věkových kategorií.

Hráčské turnaje A, B, C jsou určeny dětem a mládeži od předškoláků až po devátou třídu základní školy. Hlásit se samozřejmě mohou i zájemci z odpovídajících ročníků víceletých středních škol. Podle věku pak bude každý uchazeč zařazen do jednoho z těchto tří turnajů. Musí však jít o žáky nebo studenty školy, která se nachází na území Ostravy-Jihu.

V turnaji D se naopak střetnou šachisté, jimž je více než 16 let. Podmínkou účasti je, aby měli trvalé bydliště v Ostravě-Jihu. Nesmí se jednat o šachisty registrovaných šachových klubů. Tato soutěž je určena pouze amatérským hráčům.

Startovné je zdarma, každý účastník turnaje navíc obdrží drobnou pozornost. Pro první 3 nejlepší hráče v každé kategorii a nejlepší dívku nebo ženu jsou připraveny věcné ceny v celkové výši zhruba 5000 korun.

Přihlášky do turnaje O pohár starosty Ostravy-Jihu lze posílat od 10. 8. do 11. 9. 2020 a to na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. V přihlášce do turnajů A, B, C je nutné uvést jméno, školu, třídu a datum narození. Na přihlášce k turnaji D pak nesmí chybět jméno, adresa trvalého bydliště a datum narození. Bližší informace získáte na Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih, prostřednictvím telefonní linky 599 430 137, případně na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. (ovajih.ostrava.cz, hav)