Cyklosvětluška bude svítit v Bělském lese

Už 5. ročník charitativní cyklojízdy ostravským Bělským lesem – Cyklosvětluška aneb Světýlka naděje – se bude konat v sobotu 5. září ve večerních hodinách. Výtěžek z akce podpoří dvanáctiletou Karolínu Dejovou z Kopřivnice, která je odmala upoutána na invalidní vozík.

Pořadatelé mimo jiné uvádí, že pro Cyklosvětlušky budou připraveny dva jízdní okruhy. První okruh s názvem Maxi Bělák bude dlouhý 30 minut. Kratšího Mini Běláku se mohou zúčastnit i ti nejmenší na svých koloběžkách a odrážedlech v doprovodu svých rodičů.

Účastníci akce se mohou registrovat na pokladně DK Akordu nebo prostřednictvím webových stránek www.cyklosvetluska.cz nebo v den jízdy přímo na náměstí SNP od 17 hodin. Registrační poplatek pro dospělé činí 250 Kč a pro děti do 15 let 80 Kč. Všichni registrovaní budou zařazení do slosování o věcné ceny. Pořadatelé dále uvádí: „Pokud víte, že se Cyklosvětlušky nemůžete zúčastnit, můžete přispět formou registrace bez nutnosti jízdy v den konání akce.“

První jízda bude odstartována v 19.45 hodin na náměstí SNP 1, v Ostravě – Zábřehu. Pro širokou veřejnost je připraven i doprovodný program. Akce se koná za finanční podpory městského obvodu Ostrava-Jih. (hav)