DOV láká do svých expozic - v září a říjnu bez vstupného

Dolní Vítkovice se otevírají všem návštěvníkům zcela ZDARMA. Během celého září a října 2020 neplatíte vstupné. Využijte jedinečnou možnost poznat nejkrásnější místa v Moravskoslezském kraji! Více na www.vstupyzdarma.cz.

Velký Svět Techniky - Cesta pohádkovým lesem
Dětský svět je stálou expozicí Velkého Světa Techniky v Dolních Vítkovicích a je populární zejména mezi nejmenšími dětmi. Kromě klasických hrátek v expozici nabízí nově také dobrodružnou Cestu pohádkovým lesem! A co to vlastně znamená? Děti čeká zdolávání zapeklitých úkolů, hádanek a řešení tajemství... Následovat bude kreativní tvoření a rodiče si v klidu dopřejí třeba lahodnou kávičku.

Bolt Tower
Jedna z nejtypičtějších dominant, která dělá Ostravu Ostravou, láká na překrásný výhled a historické prohlídky. Vydat se tak můžete buď po dobrodružných stopách těžby uhlí či výroby koksu a surového železa nebo si jen užívat pohodu v nejvýše položené ostravské kavárně Bolt Tower, a to klidně i při západu slunce! 

Landek Park
Vrch Ladnek v Ostravě Petřkovicích ukrývá nejstarší ostravský černouhelný důl Anselm a také největší expozici o vývoji hornictví v České republice. Návštěvníci v rámci prohlídek mohou sfárat do prostředí šachty, nahlédnout do řetízkových šaten, projít jedinečnou expozici báňského záchranářství anebo se projet důlním vláčkem. Landek Park je místem, kde se vyplatí vyrazit s dětmi.

Více na dolnivitkovice.cz