Kampaň Silnější pro život i v Ostravě

Ostrava se zapojila do projektu Českého olympijského výboru Silnější pro život. Kampaň má motivovat k pohybu a zdravějšímu životnímu stylu hlavně starší generaci a nesportovce. Inspiruje k posilování přirozené obranyschopnosti organismu, a opírá se o pět základních pilířů: pohyb, otužování, optimismus, odpočinek a vztahy. Cílem kampaně je ukázat, že i malými změnami mohou lidé přispět k posílení svého zdraví.

„Uvědomujeme si, že právě teď, v době šíření koronaviru, je vhodná příležitost ke změně myšlení a životního stylu. Kampaň Silnější pro život chce pomoci zvýšit odolnost české populace pro případ podobných pandemií, jako je ta současná. I v době zhoršující se epidemiologické situace se dají najít bezpečné pohybové aktivity, které v duchu hesla ve zdravém těle zdravý duch posílí naše tělo i mysl," řekla resortní náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová.

Kampaň má motivovat veřejnost, aby přirozeně posilovali svou imunitu a byli pozitivně naladěni, čímž se stanou silnějšími pro život. Propaguje jednoduché kroky, kterými může každý posílit svou odolnost a lépe tak čelit nemocem.

Spoluautorem iniciativy Českého olympijského výboru je i profesor Pavel Kolář a projekt byl konzultován s ministerstvem zdravotnictví, Národní sportovní agenturou, předními lékaři a odborníky např. profesory Pavlem Pafkem, Janem Pirkem a dalšími.

Snaží se zasáhnout lidi při jejich běžných činnostech a ukázat jim, že nemusí každý trénovat, aby byl mistr světa, ale že může jen udělat něco pro své zdraví. Vyzývá k aktivnímu způsobu života, jako je např. jízda na kole, procházky nebo obyčejná chůze do schodů místo jízdy výtahem. Důležité je také každodenní otužování studenou vodou, pozitivní přístup k životu, dobré a silné přátelské vztahy a v neposlední řadě také kvalitní a pravidelný odpočinek. Vše samozřejmě v souladu s aktuálními epidemiologickými nařízeními a pravidly.

Další podrobnosti nabízejí webové stránky kampaně www.silnejsiprozivot.cz. (ostrava.cz)