Mechanický pomeranč na divadelních prknech

Kultovní kniha Anthony Burgesse Mechanický pomeranč se aktuálně převádí do jevištní podoby a svou divadelní premiéru bude mít v pátek 18. září v 18.30 hodin v ostravském Divadle Petra Bezruče. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní adaptaci kultovního antiutopického sci-fi románu z roku 1962, který přináší obraz duchovně vyprázdněné společnosti, kde na jedné straně řádí násilnické gangy v ulicích a na straně druhé se formují šiky mocichtivé vlády i opozice.

Divadelníci k tomu dodávají: „Zpověď jednoho grázla / bitky, čórky a nějaký to přepadení / kluci jsou kluci, ne? / náprava a světovej mír? / ále hovno! / nová adaptace kultovního románu / s láskou váš alex / co teda jako bude, he?“

Dramatizace románu se ujala Lenka Havlíková, režie pak Tereza Říhová. Autoři diváky upozorňují: „Vážení diváci, inscenace je přístupná výhradně na vlastní nebezpečí / obsahuje závadové myšlení, násilné scény, jazyk týnů a dokonce i stroboskop / zároveň upozorňujeme, že se při představení na jevišti kouří - cigarety jsou v tomto případě považovány za rekvizity…“ (hav)

Příbuzné články