K útoku na poškozeného použil úklidové prostředky

Ve středu v ranních hodinách vyjížděli strážníci do Slezské Ostravy na terminál Hranečník k případu napadení muže, ke kterému došlo ve vestibulu čekárny terminálu. Poškozený muž byl napaden druhým mužem, který k útoku na poškozeného použil násady od smetáku a mopu a další úklidové prostředky. S těmito pak vedl opakované a intenzivní údery na tělo poškozeného muže.

Incident zaznamenal strážník obsluhující kamerový systém před osmou hodinou ranní. Ten pak na místo ihned vyslal nejblíže situovanou hlídku.

Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že samotnému incidentu předcházela nejprve slovní rozepře později zjištěného 33letého agresora a 50letého poškozeného muže. K té došlo již na nástupišti terminálu.

Poškozený muž se následně pokoušel agresorovi z nástupiště utéci. Agresor jej však dostihnul ve vestibulu čekárny. Tam pokračoval ve slovním napadání poškozeného, které přerostlo ve fyzické napadení.

K samotnému napadení využil agresor úklidové prostředky, které nalezl ve vestibulu čekárny. Na poškozeného nejprve zaútočil opakovanými údery dřevěnou násadou smetáku. Po jejím zlomení pak k následným úderům pro změnu použil platovou násadu mopu, kterou údery o poškozeného ohnul. Následně pak ještě na poškozeného převrhnul kbelíky s vodou. 

I přes intenzitu útoku naštěstí nedošlo k vážnému zranění poškozeného muže. Poškozený si na místě pouze stěžoval na bolest levé ruky. Strážníci mu proto poskytli první pomoc a přivolali na místo zdravotníky, kteří mu poskytli jednorázové ošetření.

Agresor byl na místě strážníky bezprostředně po incidentu zadržen a předán kolegům z Policie České republiky, která celou věc dále šetří.


(mabys, zdroj: tisková zpráva Mětská policie Ostrava, foto: zdravaova.cz)

Příbuzné články