Žena v pátrání odešla z prodejny v nových botách bez zaplacení

Uplynulé pondělí řešili ostravští strážníci v jednom z ostravských prodejních řetězců kuriózní případ krádeže, které se dopustila mladá žena, která se zřejmě díky změně počasí rozhodla vyměnit letní obuv za podzimní. Přímo v prodejně se přezula do nových bot, staré ponechala v regále a z prodejny pak odcházela bez zaplacení.

Strážníky přivolal na místo pracovník ostrahy prodejny. Po příjezdu hlídky této sdělil, že si na prodejně všimnul u regálů s obuví podivného chování mladé ženy.

Tato žena měla se zájmem sledovat nejenom obuv v regále, ale rovněž i své okolí. V okamžiku, kdy byla u regálu sama, se pak přezula do nových tenisek a vydala se k pokladnám prodejny. Těmito pak prošla bez zaplacení a následně byla pracovníkem ostrahy zadržena před prodejnou.

K motivu svého jednání mladá žena strážníkům uvedla, že potřebovala nové boty. Svého jednání rovněž litovala.

Provedenou lustrací 18leté ženy strážníci rovněž zjistili, že po ní pátrá Policie České republiky. Mladá žena tak putovala na policejní služebnu.

Samotná krádež byla strážníky oznámena příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Od začátku roku vyjížděli ostravští strážníci již k 916 případům drobných krádeží v obchodech. Ve 113 případech se pak jednalo o trestné činy, kterých se opakovaně dopustili recidivisté, kteří byli předáni kolegům z Policie České republiky.

Nejčastějším předmětem zájmu pachatelů krádeží jsou potraviny, drogerie, alkohol i textil.

(mabys, zdroj: Mětská policie Ostrava, foto: womanonly.cz)

Příbuzné články