Tlačítko „Senior linky“ opět zachraňovalo život

Uplynulou středu v časných ranních hodinách vyjížděli ostravští strážníci do jednoho z bytů v Moravské Ostravě, ve kterém 91letá seniorka aktivovala tlačítko Senior linky. Aktivace tlačítka „zdravotní komplikace“ ji zřejmě zachránila život.

Strážníci se po příjezdu na místo pokusili navázat se seniorkou kontakt. Na klepání a zvonění však nikdo nereagoval. Rozhodli se proto pokusit kontaktovat seniorku přes okno. 

Vzhledem k tomu, že okno bytu seniorky se nacházelo ve výšce čtyř metrů, jeden ze strážníků musel k tomuto oknu vysadit na svých ramenou svého kolegu.

Jakmile započal strážník klepat na okno, uslyšel z bytu velmi tlumný hlas seniorky a rovněž klepání na topení. Po nějaké chvíli však seniorka přestala na otázky strážníka reagovat, rovněž se přestalo ozývat i klepání na topení.

Vzhledem k nastalé situaci strážníci pojali podezření, že může být ohrožen život nebo zdraví seniorky. Rozhodli se proto bezprostředně konat a za využití svého zákonného oprávnění vstoupili do bytu.

V něm pak na zemi nalezli naprosto zesláblou a dezorientovanou seniorku, která měla na temeni hlavy tržnou ránu, ze které krvácela.

Za pomocí tlakových obvazů strážníci zastavili seniorce krvácení a až do příjezdu zdravotníků, které přivolali na místo, monitorovali její zdravotní stav.

Seniorku si na místě převzali do péče zdravotníci a k dalšímu vyšetření ji převezli do nemocnice.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články