Do sběrného dvora OZO vniknul přes plot

Uplynulou středu před desátou večerní si přes plot do sběrného dvora OZO v Ostravě-Radvanicích „zaskočil“ mladý lapka, jehož lupem se nakonec stal použitý textil a obuv.  Zřejmě netušil, že si z objektu neodnese nic cenného a stejně tak asi netušil, že jeho počínání po celou dobu na kamerách sleduje strážník obsluhující kamerový systém.

Strážník obsluhující kamery zaznamenal krátce před desátou večer v okolí sběrného dvora OZO v Ostravě-Radvanicích podezřelou osobu. Tato osoba následně přelezla oplocení objektu a po jeho překonání pak začala objekt prohledávat.

Z neuzamčeného kontejneru posléze pachatel vloupání vynesl dva plastové pytle. Tyto pak přehodil přes oplocení areálu a objekt následně opustil stejným způsobem, jakým do něho vnikl.

V době, kdy strážník obsluhující kamerový systém mapoval pohyb a činnost zloděje ve sběrně, se na místo již blížila nejblíže situovaná hlídka strážníků. Strážník obsluhující kamery zasahující hlídce rovněž sdělil, kde se později zjištěný 27letý zloděj i se svým lupem po opuštění objektu pravděpodobně ukryl. 

Pro strážníky tak nebylo těžké v křoví nedaleko objektu objevit ukrytého zloděje a zadržet jej i se dvěma odcizenými plastovými pytli. Ty byly naplněné oděvy a několika páry bot.

Celou věc i s pachatelem si na místě převzala Policie České republiky.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články