V Bruntále hořel hotel, evakuováno bylo 12 lidí, škoda je milion korun

12 evakuovaných, kompletně zničený jeden pokoj a další pokoje i chodby plné kouře. Velký požár v pokoji třetího patra hotelu Montenegro v Bruntálu zaměstnal devět jednotek hasičů. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Škoda byla ale předběžně odhadnuta na milion korun.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v sobotu po půl sedmé večerní. Do Krnovské ulice ihned vyjely dvě profesionální jednotky ze stanic Bruntál a Krnov. Společně s nimi sedm jednotek dobrovolných hasičů ze stanic Bruntál, Krnov, Světlá Hora, Horní Benešov, Vrbno po Pradědem, Lomnice a Dolní Moravice.

Podle Petra Kůdely, mluvčího HZS MSK, požár poničil jeden pokoj, v dalších pokojích i na chodbách bylo plno kouře. Hasiči ho dostali pod kontrolu za 11 minut, dohašení s rozebíráním opláštění hotelové budovy jim zabralo dalších 45 minut, když prohledávali střechu hotelu i všech 28 pokojů.

Ještě před příjezdem hasičů bylo evakuováno z hotelové restaurace a hotelu 12 osob. Nebyly zde instalovány žádné hlásiče požáru.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK, uvádí: "Hasiči mj. využili i dvě automobilové plošiny z bruntálské a krnovské stanice HZS MSK (AP 40 MB Econic Bumar a AP 30 Renault Midlum)."

Příčina vzniku požáru je v šetření.

(sd, Zdroj: HZS MS kraje)

Příbuzné články