Ukradenou peněženku si ukryl do spodního prádla

Uplynulý čtvrtek krátce po půlnoci využila na zastávce MHD Výstaviště v Moravské Ostravě dvojice nenechavců únavy muže, kterému z kapsy jeho kalhot odcizila peněženku s finanční hotovostí. Z lupu se však povedená dvojice neradovala dlouho, kdy díky kamerovému systému a rychlé reakci strážníků byla zadržena krátce po činu.

Dvojice mužů chovajících se podezřele na tramvajové zastávce zaregistroval strážník obsluhující kamerový systém. Z jejich chování bylo zřejmé, že na zastávce nečekají na noční spoj, ale spíše se zajímají o muže spícího na lavičce.

Domněnka strážníka se záhy potvrdila. Zatímco starší z mužů (28) si přisedl na lavičku ke spícímu muži a jednou rukou se pokoušel zmocnit jeho peněženky, druhý muž (27) bedlivě sledoval okolí a kontroloval situaci.  

Vidina snadného lupu se začala komplikovat poté, co zlodějíček zjistil, že kapsa kalhot je až příliš těsná. Aby se zmocnil peněženky, musel si dopomoci druhou rukou.

Při tomto počínání již nebyl tolik obratný. Došlo k probuzení poškozeného, kterému se zjevně mužovo počínání nelíbilo.

Zlodějíček na probuzení poškozeného zareagoval velice rychle. Odcizenou peněženku zastrčil do spodního prádla a následně s „klidem gentlemana“ odešel z místa činu i se svým kumpánem.

Na místo vyslané hlídky strážníků pak díky detailnímu popisu a kamerám zadržely oba nenechavce během krátké chvíle navzdory tomu, že každý z nich volil z místa činu jinou ústupovou cestu.

Celou věc si na místě převzali kolegové z Policie České republiky.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články