Původce černé skládky stavební sutě odhalen díky kamerám

Další případ odhalení pachatele založení černé skládky mají na svém kontě ostravští strážníci, kterým se díky kamerovému systému podařilo zpětně dohledat nákladní vozidlo, jehož řidič ve Slezské Ostravě poblíže křižovatky ulic Josefova a Michalská vysypal na příjezdové polní cestě stavební suť.  

Oznámení o založení černé skládky obdrželi strážníci na lince 156 v pátek 11. února v půl deváté dopoledne. Po příjezdu na místo hlídka skutečně zjistila, že na příjezdové polní komunikaci se nachází větší množství stavební sutě.

Na místě se strážníkům podařilo kontaktovat svědka celé události, který hlídce sdělil, že si na nedalekém poli všimnul menšího nákladního vozidla bílé barvy, ze kterého jemu neznámý muž vysypal na polní komunikaci větší množství stavební sutě.

Svědek dále popsal strážníkům, že se mělo pravděpodobně jednat o nákladní vozidlo značky Iveco, které mělo na bočnici a zdaní části korby firemní popisky.  

Díky tomuto svědectví strážníci vytipovali možné příjezdové i odjezdové trasy, kterými se řidič nákladního vozidla mohl na místo skládky dostat a z tohoto místa odjíždět.

Následně pak bylo provedeno precizní vytěžení kamer v širším okolí, včetně možných příjezdových a odjezdových tras.

Výsledkem šetření pak bylo zjištění majitele nákladního automobilu.

Po zadokumentování všech okolností případu byla celá věc předána strážníky příslušnému správnímu orgánu k rozhodnutí.

Obdobný případ, kdy k dopadení původce černé skládky dopomohly kamery, řešili ostravští strážníci v květnu loňského roku v Ostravě-Kunčičkách. Řidič nákladního vozidla na ulici Pstruží složil poblíže obytných domů několik tun směsi odpadu, jehož obsahem byly staré pneumatiky, domovní odpad, dřevo i suť.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články