Prý se chtěl jet svézt, proto měl odcizit auto

Nepříjemné zjištění čekalo na ženu v minulých dnech, která v ranních hodinách přišla na parkoviště a zjistila, že nemá čím odjet do práce. Odcizení vozidla bylo prostřednictvím tísňové linky oznámeno operačnímu důstojníkovi a následně bylo po vozidle vyhlášeno pátrání.

Vzhledem k tomu, že se událost odehrála v Ostravě – Porubě, ihned se do pátrání zapojili také porubští kriminalisté. Zjišťovali informace k vozidlu, provedli operativní šetření a vyhodnotili městské kamerové záznamy. Na těchto bylo v noční době zachyceno vozidlo Škoda Octavie šedé barvy, po kterém policisté pátrali.

Jak se ukázalo, řidič s odcizeným vozidlem projížděl napříč Porubou. Kriminalista se rozhodl služebním vozidlem propátrat místa, které zachytil kamerový systém, zda někde odcizené auto není odstavené.

Při jízdě po ulici Sokolovská zpozoroval zájmové vozidlo, které právě vyjíždělo z ulice Ježkova a ulici Slavíkova. Proto se za ním vydal, po cestě vyrozuměl kolegy, a jakmile to okolnosti dovolily, zabránil řidiči v další jízdě.

Muž za volantem měl připravenou pohotovou reakci, proč auto řídil. Prý ho měl ho pouze přeparkovat, ale neodcizit. Muži zákona provedli kontrolu řidiče, a jak se ukázalo, měl udělen zákaz řízení. Následně se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem, test na drogy však vykazoval pozitivní výsledek.

Nakonec muž s kriminalisty začal spolupracovat a k samotné krádeži auta se doznal. Uvedl, že se chtěl pouze projet a později auto zaparkovat na parkovišti, aby ho policisté našli.

Komisař 4. oddělení obecné kriminality ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 45letému muži ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny muži hrozí až tříleté vězení.

 (mabys, zdroj: POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE)

Příbuzné články