Ze svědkyně se stala pachatelka

Téměř 60letá žena v několika případech oznámila na tísňovou linku poškození vozidel zaparkovaných na jednom z parkovišť ve Slezské Ostravě. Po příjezdu policistů na místo jim žena poskytla informace, které se týkaly především možného pachatele. V některých případech dokonce uvedla, že viděla děti, které kamenem poškodily lak auta a poté z místa utekly.

Uniformovaní policisté na tomto parkovišti zadokumentovali patnáct poškozených vozidel od října do současnosti. Způsob provedení byl velmi obdobný, zřejmě kamenem byly způsobené vrypy do laku karoserie. Celková škoda poškozením byla vyčíslena okolo 180.000,- Kč.

Po zadokumentování muži zákona pilně pracovali na odhalení možných pachatelů. K samotnému odkrytí pachatele dopomohla nejen místní znalost kriminalistů, ale také přístup policistů k oznamovatelce. Jednalo se totiž o ženu bez přístřeší, která poblíž parkoviště pobývala.

V průběhu prověřování případů se ukázalo, že oznamovatelka a jediná svědkyně nejdříve měla sama auta poškodit a poté události oznamovat na tísňovou linku 158. Kriminalistům se ke všem 15 skutkům doznala a uvedla, že se cítila osamoceně, a proto vozidla poškodila, aby se na místo dostavili policisté, kteří se k ní měli hezky chovat.

Komisařka 2. oddělení obecné kriminality z Ostravy zahájila stíhání proti 59leté ženě a obvinila ji ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Také podala podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě prokázání viny hrozí ženě až jeden rok vězení. (mabys, zdroj: POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE)

Příbuzné články