Hyenismus nezná mezí - téměř 80letá žena nalétla mladíkovi

Vše začalo v období dušiček v roce 2020. Ženu mladý muž oslovil na hřbitově ve Slezské Ostravě. Přišel za ní s nabídkou, že ji opraví hrob a dal ji na sebe vizitku.

Vzhledem k tomu, že hrob si zasloužil rekonstrukci, seniorka se rozhodla muže později kontaktovat. Domluvili se na vybroušení krycí desky, výměnu rámu a opravě soklu. Následně ale muž řekl, že oprava není možná a proto navrhl obměnu celé desky, s čímž poškozená nakonec souhlasila. Zakázka byla vyhotovena a žena v domnění, že má novou desku, zaplatila 30.000,- Kč.

V roce 2021 opět na podzim se měli domluvit na výrobě nového pomníku ze žuly včetně nápisů. Jednalo se opět o ústní objednávku, ale tentokrát se žena zakázky do dnešního dne nedočkala. Dočkala se však téměř dvaceti návštěv, kde mladík požadoval opakované zálohy. Vždy měl připravené zdůvodnění, na co peníze potřebuje. Seniorce finanční úspory docházely, proto šla za dcerou a řekla ji o muži, kterým byla oslovena na hřbitově. Tomu nakonec dala dohromady okolo 90.000,- Kč na obě zakázky. Dcera hned pochopila, že maminka se stala zřejmě obětí podvodníka, a proto vše na konci ledna letošního roku oznámily na policii.

Kriminalisté z Přívozu začali zjišťovat k muži informace. Díky telefonickému kontaktu, který poškozená žena při výslechu uvedla, bylo pátrání rychlejší. Podezřelého během krátké doby ztotožnili a vyslechli. Nakonec se k podvodnému jednání doznal. Také uvedl, že u první zakázky pro výrobu desky použil starý materiál. Svůj výslech ukončil tím, že svého jednání lituje a bude se snažit poškozené ženě získané peníze vrátit. Ty měl použít pro svou potřebu.

Komisař 7. oddělení obecné kriminality Ostrava ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 28letému muži ze spáchání přečinu podvod. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta.

V dnešní době, kdy se spousta podvodníků zaměřuje právě na skupinu starších osob, policisté nabádají k opatrnosti. Než se rozhodnete k investici, poraďte se se svými blízkými, než učiníte rozhodnutí. Když narazíte na podvodníka, můžete tak během chvilky přijít o veškeré své úspory. (mabys, zdroj: POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE)

Příbuzné články