Strážník sledoval krádež na kamerách v přímém přenosu

Kamerový systém v Ostravě hraje velmi často důležitou roli při dopadení pachatelů trestné činnosti. Nejinak tomu bylo i uplynulou středu 13. dubna před půlnocí v Moravské Ostravě na Jiráskově náměstí, kde muži spícímu na lavičce odcizil zloděj jeho peněženku a mobilní telefon.

Únavy později zjištěného 45letého muže, který usnul na lavičce na Jiráskové náměstí V Moravské Ostravě, využil 39letý zloděj. Ten si k poškozenému nejprve přisednul a následně mu začal prohledávat tašku a kapsy u bundy.

Poté, co mu z kapsy bundy odcizil peněženku a mobilní telefon, z místa v klidu odcházel pryč. Zřejmě netušil, že jej po celou sleduje v přímém přenosu strážník obsluhující kamerový systém. Z lupu se tak lapka neradoval nikterak dlouho.  

Strážník obsluhující kamerový systém na místo ihned vyslal nejblíže situované hlídky, které díky detailnímu popisu pachatele během krátké chvíle zadržely. Před svým zadržením stačil ještě pachatel krádeže odhodit odcizené věci do květináče, kde byly následně nalezeny další hlídkou, která se podílela na zadržení pachatele.

Celou věc si na místě převzali kolegové z Policie České republiky. Podle informací Policie České republiky čeká nyní zloděj na soudní rozhodnutí ve vazbě.

Ostrava v současné době disponuje více než 700 kamerami, které obsluhují strážníci na devíti stanovištích. Kamery mají záznamové zařízení, díky kterým lze dohledat i ty události, ke kterým došlo mimo oči dispečerů.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články