Dopravní kontrola skončila ujížděním a nehodou pronásledovaného vozidla

Snaha o vyřešení banálního dopravního přestupku v podobě nerespektování dopravní značky řidičem vozidla na ulici Stodolní v Moravské Ostravě se v noci z pátku na sobotu změnila ve zběsilé ujíždění vozidla nočními ulicemi města, které ukončila až nehoda pronásledovaného vozidla. Jak se později ukázalo, důvodem byl alkohol a platný zákaz řízení.

V noci z 16. na 17. dubna na ulici Stodolní v Moravské Ostravě zaregistrovala pěší hlídka vozidla Škoda Octavia Combi, jehož řidič nerespektoval zákazovou dopravní značku. Vzhledem k tomu, že řidič vozidla byl podezřelý ze spáchání přestupku, rozhodla se jej hlídka předepsaným způsobem zastavit.

Na výzvu k zastavení vozidla řidič reagoval nejprve snížením rychlosti vozidla. Po chvíli však zastavujícího strážníka objel a pokračoval dál v jízdě.

Situace se následně opakovala i poblíže ulice Musorgského, kde se další hlídka, která obdržela informaci o ujíždějícím vozidlu Škoda Octavia Combi, pokusila řidiče tohoto vozidla opět zastavit.

Tentokráte však již musel strážník, který předepsaným způsobem zastavoval vozidlo, doslova uskočit z dráhy přijíždějícího vozidla. Řidič nejenže nereagoval na jeho pokyny k zastavení vozidla, ale přidal plyn a pokračoval dál v rychlé jízdě z Moravské Ostravy do Slezské Ostravy. Řidič ujíždějícího vozidla v některých úsecích překračoval rychlost 130 km/h.

Jeho nebezpečnou jízdu ukončila až dopravní nehoda na ulici Keltičkova, kdy vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení vozidla. Nejprve naboural do zaparkovaného vozidla značky Hyundai a poté vyjel mimo komunikaci na travnatou plochu, kde své vozidlo zastavil.

Ve vozidle byl strážníky zadržen později zjištěný 19letý řidič. Jak se ukázalo, jeho snaha vymanit se z rukou zákona měla svůj důvod. Kromě vysloveného zákazu řízení do roku 2024 řídil pod vlivem alkoholu. Na místě strážníkům nafoukal 1,71 promile alkoholu.

Zadrženého řidiče si převzali kolegové z Policie České republiky (mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články