I přes vyslovený zákaz pobytu v Ostravě měl páchat trestnou činnost

Policisté napříč Ostravou v druhé polovině měsíce dubna ve večerních hodinách přijali informaci, že v Ostravě-Vítkovicích se mají pohybovat dva muži, kteří by mohli být podezřelí z trestného činu majetkového charakteru. Hlídky začaly po možných podezřelých pátrat.

Během chvíle policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava spatřili dva muže, kteří se snažili skrýt za zaparkovaným vozidlem. Vzhledem k tomu, že oba odpovídali popisu závadových osob, došlo k jejich zadržení. Ukázalo se, že pouze starší muž má mít na svědomí vloupání do sklepních prostor, kde se mu nepodařilo nic odcizit. Následně bylo zjištěno, že muž je v hledáčku kriminalistů z Ostravy Poruby, proto byl předán do jejich rukou.

Porubští kriminalisté pátrali po neznámém pachateli, který se na konci března v Klimkovicích pokusil vniknout do prostor benzínové čerpací stanice. Po rozbití okna se však spustil zvukový alarm, což s největší pravděpodobností donutilo neznámého pachatele utéct z místa i bez lupu. Dalším cílem se staly v polovině dubna rodinné domy v Polance nad Odrou. Tam během jedné noci neznámý pachatel vnikl do čtyř objektů. V jednom případě odešel s prázdnou, v druhém případě odcizil z garáže jízdní kolo a v novostavbě poškodil vstupní dveře, do vnitřních prostor se mu nepodařilo vniknout.

Následující den po oznámení těchto skutků strážník Městské policie Ostrava poblíž kostela během obchůzky našel odložený elektro-vozík na golfové hole. Jak se později ukázalo, patřil dalšímu poškozenému, který se stal obětí pachatelova jednání. V neposlední řadě neznámý pachatel vnikl také v Ostravě Svinově do sklepních prostor domu, kde odcizil jízdní kolo. Kroky ostravských kriminalistů směřovaly na Frýdeckomístecko, kde spojily síly se svými kolegy.

I muži zákona ve Frýdlantu nad Ostravicí pátrali po neznámém pachateli, který se vloupal do hasičské zbrojnice, kde odcizil nářadí za více jak 40.000,- Kč. Stejný modus operandi, díky vyhodnoceným kamerovým záznamům a získaným poznatkům se kriminalistům vykrystalizoval pachatelův profil. Zúžil se na jednu osobu. Tím byl již zadržený muž výše uvedeného jednání. Také bylo zjištěno, že dnes už obviněný má rozsudkem Okresního soudu za předchozí trestné činy vysloven zákaz pobytu na území města Ostravy a to do roku 2023.

Komisař 4. oddělení obecné kriminality proti 49letému muži z Frýdku-Místku zahájil trestní stíhání a obvinil ho z přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celkem mu bylo prokázáno deset skutků a způsobil škodu za více jak 120.000,- Kč. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí až na tři roky. Obviněný má v rejstříku trestu více jak 30 záznamů. (mabys, zdroj: POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE)

Příbuzné články