Ujela mu tramvaj, pak i nervy

Ve středu krátce po druhé hodině ranní zadrželi strážníci v Moravské Ostravě na zastávce Náměstí republiky muže, kterému nejprve ujela tramvaj a poté zřejmě i nervy. Ty neudržel na uzdě a svou zlost si vybil na skleněné výplni nástupiště i dveřích tramvaje.

Podivné chování později zjištěného 55letého muže zaznamenal ve středu 19. října krátce po druhé hodině ranní strážník obsluhující kamerový systém. Ten si na zastávce Náměstí republiky všimnul muže, který nejprve použil urážlivá gesta ve směru k ujíždějící tramvaji. Poté uchopil batoh a tento batoh opakovaně odhazoval na skleněnou výplň zastávky.

Vzhledem k těmto zjištěním strážník obsluhující kamerový systém na místo ihned vyslal nejblíže situovanou hlídku. Ta provedla během krátké chvíle zadržení muže přímo na zastávce.

Na místě strážníci rovněž nalezli batoh, který muž odhazoval opakovaně a skleněnou výplň zastávky. Uvnitř tohoto batohu pak nalezli starou autobaterii.

Těžká autobaterie umístěná uvnitř batohu tak vysvětlovala pohyby muže při odhozu batohu. Jeho „rotační“ pohyby chvilkami připomínaly pohyby atleta věnujícího se hodu kladivem. Ze záznamu kamer je patrné, jak se muž za účelem zvýšení razance hodu s batohem otáčel opakovaně kolem své osy. Ve vhodný okamžik pak batoh odhodil na skleněnou výplň zastávky.

Muž takto odhodil batoh na skleněnou výplň celkem devětkrát. I přes opakované pokusy se mu však nepodařilo skleněnou výplň o rozměru 1,9 x 2,1 metru „vysklít“. Sklo pouze popraskalo.

Další škoda pak byla zjištěna i na skleněné výplni dveří tramvaje, do které muž nestačil nastoupit. Tu měl dle svědkyně poškodil kopem.

Vzhledem k výši způsobené škody si případ i s mužem převzali kolegové z Policie České republiky.

(sd, Zdroj: TZ Městská policie Ostrava)

Příbuzné články