Ukradené věci si chtěl ponechat za pomoci násilí

V úterý 1.listopadu krátce před jedenáctou dopoledne zadržela hlídka strážníků agresivního 35letého muže, který v jedné z prodejen v Ostravě-Porubě nejprve odcizil potraviny, následně napadl prodavačku, která se mu pokusila zabránit v odchodu z prodejny a pokračoval v násilí i vůči muži, který se napadené prodavačky následně zastal. Jeho agresivitu ukončili až strážníci.

Celá událost se začala odvíjet na ploše prodejny, kde si jedna z prodavaček všimla podezřelého chování muže. Ten si do svého batohu vkládal vystavené vánoční zboží. Aniž by zaplatil, se poté snažil z prodejny odejít.

S jeho rozhodnutím odejít bez zaplacení se však neztotožnil personál prodejny. Prodavačky se rozhodly zabránit muži v odchodu a muže následně oslovily ve vestibulu prodejny. Zloděj se však s prodavačkami odmítal bavit a chtěl z prodejny s kradenými věcmi odejít.

Jedna z prodavaček se proto s tímto mužem začala přetahovat o batoh, ve kterém měl odcizené věci. Muž stupňoval svou agresivitu a udeřil prodavačku do ruky. Tím se mu podařilo vysmeknout z jejího držení batoh a vyběhl před prodejnu.

Spor mezi prodavačkami a zlodějem ve vestibulu prodejny však zaregistroval později zjištěný 57letý muž. Jakmile zloděj vyběhnul před prodejnu, rozhodl se zabránit mu v útěku. Zloděj se však pokusil za pomoci násilí utéct i jemu. Nejprve muže nakopnul a pak se jej pokusil opakovaně udeřit do obličeje. Tyto údery se však muži podařilo vykrýt.

V dalším napadání zabránila zloději až hlídka strážníků. Ke zklidnění agresivního zloděje museli strážníci použít donucovacích prostředků, včetně přiložení pout.

Vzhledem k tomu, že se muž pokusil ponechat si odcizené věci za použití násilí, byl podezřelý ze spáchání trestného činu. Celou věc i se zadrženým mužem si na místě převzali kolegové z Policie České republiky. (mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články