Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění muže

Ostravští kriminalisté z 8. oddělení obecné kriminality prověřují okolnosti trestných činů loupeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody.

Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že dosud neznámý pachatel první říjnový den v ranních hodinách si vytipoval 65letého muže, který šel z obchodu. Následně při vstupu do domu šel v jeho těsné blízkosti a poté s ním nastoupil do výtahu, kde navázal komunikaci. Senior vystoupil z výtahu a šel ke svému bytu. Zřejmě neočekával žádný útok, otevřel si dveře, kdy zezadu k němu přistoupil právě neznámý muž a fyzicky ho napadl. Následně se zmocnil peněženky s doklady, platební kartou a finanční hotovosti a z místa utekl.

Pro dosažení účelu trestního řízení policisté v souvislosti s prověřováním tohoto trestného činu žádají veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti muže z videozáznamu či fotografie. Jakákoliv informace by tak pomohla přispět k objasnění uvedeného skutku.

Žádáme veřejnost, která by mohla k totožnosti muže poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátila na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu.

Za informace, které povedou k objasnění skutku, děkujeme. (mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články