Čtyři střety chodců s automobily v MSK během středy

Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu 11. ledna, u čtyř událostí, při kterých došlo ke sražení osob vozidly.

Před sedmou ráno vyjížděli záchranáři k chlapci školního věku v Novém Jičíně. Ošetřen byl s poraněním zad a pánve a předán do další péče ve spádové nemocnici.

V půl dvanácté zasahovala zdravotnická posádka v Ostravě, a to u jednačtyřicetiletého muže, který při kolizi s automobilem utrpěl poranění hlavy, páteře a horní končetiny.

O dvacet minut později byl pak v Třinci sražen další chodec. Jednaosmdesátiletého muže ošetřily týmy ZZS se zraněním hlavy a mozku, hrudníku a dolní končetiny. Byl letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.

Před třináctou hodinou došlo ke zranění dalšího chodce, tentokrát v Karviné. U padesátiletého muže zjistil zasahující lékař zranění zad a pánve. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl transportován do karvinské nemocnice.

Chodci patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Jen v průběhu úterý a středy zasahovali moravskoslezští záchranáři u sedmi osob, sražených automobily.

(sd, Zdroj: TZ ZZS MSK)

Příbuzné články