S Monikou Kirmanovou o tom, jak pomáhá biorezonanční terapie fyzickému i duševnímu zdraví

Dnešní civilizovaný svět není pouze o moderních technologiích, létání do kosmu, nebo o umělé inteligenci. Odvrácenou stranou naší moderní doby jsou civilizační nemoci. Kvalitu zdraví ovlivňuje řada faktorů. Vedle znečistění ovzduší a konzumace nezdravých a upravených potravin k tomu přispívají také stres a psychická onemocnění. Kromě klasických léčebných postupů moderní medicíny pak existují také metody vycházející z tradičních staletími prověřených postupů. Ať už se jedná o klasické  přírodní preparáty, nebo například metody vycházející z tradiční čínské medicíny. Jednou takovou, která zažívá stále větší oblibu, a je založena na principech TČM, je biorezonanční terapie.  Zeptali jsme se proto na zkušenosti s biorezonanční terapií propagátorky této metody v Ostravě, paní Bc. Moniky Kirmanové.

Co je to biorezonance, neboli biorezonanční terapie?

Především musím zdůraznit, že Bicom Optima není žádné šarlatánství. Je to věda, fyzika. Biorezonančni terapie přístrojem Bicom Optima je speciální diagnostický a terapeutický postup, který kombinuje poznatky tradiční čínské medicíny, kvantové fyziky a německé technologie. Používá ho spousta lékařů po celém světě. Dokonce i u nás. Jde o to, že vše kolem nás je energie. I vy vyzařujete určitou energii. Vaše tělo, orgány, to vše je energie. No a vědci zjistili, že jednotlivé orgány, pokud jsou zdravé, pracují na určité frekvenci. V případě, že jsou zatěžovány, ať už životním stylem, stravou, smogem, stresem a podobně, začnou pracovat na frekvenci jiné a nastane energetická nerovnováha. Pokud tato nerovnováha trvá dlouho, tak člověk onemocní. No a Bicomem Optima zjistím, kde se tato energetická nerovnováha v těle nachází a tu pomocí vhodně zvolených programů (frekvencí) upravím. Výsledkem pak bývá zbavení potíží. 

Takže jestli to chápu dobře, nemoci jsou energetická nerovnováha? 

V podstatě ano. Nemoc je vyústění energetické nerovnováhy. Zkuste si představit, že nespíte několik nocí. Jste mladý a se svými kamarády máte zrovna bujaré noční toulky.  Co to s vámi udělá? Budete plný síly a energie? Nebudete. Ale i přesto musíte fungovat. Máte svojí práci, svoje povinnosti, ale protože budete unavený, začnete být podrážděný, nervózní. Z této nervozity budete mít třeba stáhnutý žaludek a přestanete mít chuť k jídlu a vznikne energetická nerovnováha. V tomto případě se stačí pořádně vyspat, najíst a vše se srovná.

Jenomže je spousta lidí, co mají potíže se spánkem, následkem stresu ze zaměstnání (nebo z jiných důvodů). Jsou nevyspaní, unavení. Vlastně se jedná o distres, což je nadměrná dlouhodobá zátěž pro organismus. Stres z fyziologického hlediska je nutný pro přežití. Díky němu dokážeme utéct nebo se bránit. Jenomže tato obranná reakce je náročná na organismus a vyžaduje následný odpočinek pro regeneraci a doplnění energie. My dnes neutíkáme ani nebojujeme, ale jsme ve stavu boje a útěku skoro pořád. Co zas po mě šéf bude chtít apod. a co je nejvíc důležité, nedopřáváme si pořádný odpočinek, abychom načerpali sílu potřebnou pro regeneraci organismu, což může z dlouhodobého hlediska vést k onemocnění. 

Takže pomocí biorezonance odbouráte následky stresu?

Vlastně ano, ale jenom to nestačí. Biorezonance není všelék. Často je nutné, aby se člověk zamyslel, co sám může pro své tělo a zdraví, udělat. Například jakým způsobem by mohl stres zmírnit. 

Co tedy všechno biorezonanční terapie umí?

Terapie přístrojem Bicom Optima se především zaměřuje na zjišťování příčin, nikoli pouze příznaků, jako je astma, ekzém, borelióza, psychika, pohybový aparát, nachlazení, angína, pooperační stavy, na co si jen vzpomenete. Také má velmi vysokou úspěšnost v odvykání kouření. Je založena na celostním přístupu. Člověk není tvořen jen buňkami, tkáněmi a orgány, ale i rozumovými a emočními projevy. Celostní medicína hledá a řeší příčiny nemoci, které mohou být různě po těle, ale i v psychice. Na rozdíl od klasické medicíny. Nenutí pacientovi závislost na lécích, které mohou škodit vedlejšími účinky a tím mohou u pacienta vyvolat jiné potíže. To ale neznamená, že bych klasickou medicínu nedoporučovala, nebo že bych snad od ní klienty odrazovala. 

Zmínila jste odvykání kouření?

Ano. Klient, který se rozhodl přestat kouřit, si s sebou přinese nedopalek své poslední cigarety. Bicom Optima tento nedopalek natestuje a následně organismus takzvaně vyčistí od nikotinu. Bohužel neodbourá psychický návyk, ale velmi pomáhá překonat chuť na cigaretu. Kdyby si pak klient po terapii zakouřil, tělo by reagovalo, jako by kouřil poprvé. Vůbec by mu to nechutnalo. Ale jsou případy, kdy je psychika silnější a klient tuto nechuť „překouří“. Nevím, jaké vhodné slovo použít, ale myslím, že to každý pochopí. V odvykání kouření má Bicom Optima až 80 % úspěšnost.

Jaký je průběh terapie?

Klient sedí pohodlně v křesle a proběhne konzultace. Zeptám se ho, pokud se s něčím léčí, na stávající diagnózu klasické medicíny, na prodělané nemoci, chirurgické zákroky, jaké léky užívá, v jakém prostředí žije, zaměstnání, rodina apod. Ptám se ho proto, abych zjistila, jaké bloky, ať už psychické či fyzické, mohou způsobovat jeho současný stav. Abych věděla, jaké programy na přístroji Bicom Optima zvolit. Poté pomocí přístroje otestuji, kde v těle je největší energetická nerovnováha. Jaké zátěže v těle má. Můžou to být parazité, viry, bakterie, kovy po prodělaných očkováních, plísně, je toho hodně. Vše probíhá naprosto v klidu, neinvazivně, nebolestivě. Klient si u toho může popíjet čaj, může si u toho i zdřímnout, prostě relax. 

Takže si může u toho třeba číst, nebo si vyřizovat telefonní hovory?

No číst by si teoreticky mohl, jenomže například při vyvádění zátěží, potřebuji, aby v rukou držel elektrody, tak by na tu dobu musel knihu odložit. Ve své praxi jsem se ještě nesetkala, s tím, že by si klient chtěl číst. Víceméně jsou zvědaví, co se bude dít a ti, kteří už vědí, jak terapie probíhá, buď relaxují, nebo si se mnou povídají. Často se i hodně nasmějeme. Telefonní hovory však vyřizovat nemůžou. Signál totiž ovlivňuje měření, a to by pak nemuselo být přesné. 

Můžete zmínit nějaké příběhy ze své praxe?

Jeden z největších zážitků jsem měla, když klientka řešila boreliózu, a že už se nemůže díky bolesti kloubů a svalů normálně pohybovat a spát. A na druhý den mi volala a děkovala, že to není možné, že se po třech letech normálně bez bolestí vyspala.  Přišla pak asi ještě 2x a ptala se mě, jestli je možné, že zhubla 7 kg, což vítala. Ano, je to možné, a stává se to často.  Také jsem měla jeden zajímavý případ mladého muže, který se bál po autonehodě řídit auto. Po druhé terapii strach zmizel. 

Ale Bicom Optima přece řeší nerovnováhu (nemoci), tak jak to že se přestal bát?

Bicom neřeší jenom fyzické neduhy, ale i psychické. S tím mám velice dobrou zkušenost. 

Jaký je váš příběh, který vás dovedl k tomu, že se zabýváte biorezonanční  frekvenční terapií?

Vždycky jsem toužila pomáhat lidem. Vlastně už jako dítě na základní škole jsem chtěla být zdravotní sestrou. Tato touha mě nikdy neopustila. Proto jsem se rozhodla pro masérství. A pak jsem někde četla o tomto zázraku – biorezonance. Začala jsem se zajímat, jak to funguje, co to umí. Velice to se mnou sympatizovalo, protože je to o energetické rovnováze, což má k masážím velice blízko. Byla jsem fascinovaná. Jenomže jsem neměla finance na to, abych si přístroj mohla zakoupit. A tak jsem si řekla, že si prostě na něho časem našetřím. A jelikož Bicom Optima má blízko k čínské medicíně, tak jsem studovala základy čínské medicíny, abych na dobu, kdy ho budu vlastnit, byla připravená i na této úrovni. Trvalo mi to pět let. A jsem šťastná, že jsem si svůj sen před pár lety mohla splnit. Klidně bych mohla napsat příběh - doba před bicomem, doba s bicomem. Změnilo mi to celý život, samozřejmě k lepšímu. (smích)

Na kterou oblast se zaměřujete?

Zaměřuji se na všechny oblasti. Ale asi nejbližší mi je psychosomatika, psychika. Asi to bude tím, že se psychologií zabývám již několik let a jsem přesvědčena, že hlavně psychika ovlivňuje zdraví nejvíc.

Takže biorezonanční terapie přístrojem Bicom Optima není jediná oblast, ve které pomáháte lidem?

Není. Jak jsem již zmínila, jedná se o celostní přístup a k tomu patří z mého pohledu především psychika. Takže pomáhám lidem v oblasti osobního rozvoje, jako certifikovaný kouč. Ale to už je jiné téma.

 Co byste doporučila lidem, kteří nad touto metodou uvažují, ale ještě váhají?

Že není nad čím váhat. Biorezonanční terapie má výborné výsledky. Ale vždy je nejlepší udělat si vlastní názor na základě osobní zkušenosti. 

Co stálo za vaším rozhodnutím věnovat se této metodě?

Bicom Optima mi připadá, jako zázrak. A kdo by nechtěl u zázraku být, a k tomu každý den? 

Kde vás zájemci o biorezonanční terapii najdou?

Zdravotní středisko Modrý pavilon, Slezská Ostrava. 

www.biorezonancekopretina.cz

Příbuzné články