Hýčkejte si naději, ta nepodléhá inflaci

Dnes jsme si povídali o životě a podnikání s Ing. Marcelou Krplovou, která kromě rodiny zvládá řídit několik firem, organizuje spoustu charitativních a sportovních akcí. Je také aktivní cestovatelka a velká sportovkyně. Posledním, možná trochu bláznivým, nápadem je založení firmy na domácí wellness. A hned od začátku je o její produkty obrovský zájem.

Jak byste se popsala?

Předně jsem máma dvou skvělých kluků a manželka noblesního muže. Podnikatelka s duší filantropa, nadšená cestovatelka a sportovkyně. Mám ráda změny, chaos   svobodu. A to vše pod kontrolou. Že je to protimluv? Nikoliv, je to moje každodenní droga, ze které čerpám uspokojení. Už vím, že nemusím sobě ani nikomu nic dokazovat, mám pocit, že aktuálně žiji život s největší lehkostí.

Tedy hezky popořádku, baví Vás plnit klasickou roli ženy v kuchyni?

Upřímně, kterou ženu baví denně uklízet, skládat ponožky? Té, která to tvrdí, nevěřím. Makáme všichni, jak doma, tak v práci, kluci pochopitelně ve škole. Asi nejsem super žena, nemám vygruntovaný dům na Vánoce, ale máme doma hezky a veselo.

Podnikatelka s duší filantropa, co si pod tím mám představit?

Před 20 lety jsem založila účetní firmu Matinata, téměř stejnou dobu se úspěšně etablovala marketingová agentura Orange. Mohla bych mít obrovské uspokojení z těchto dvou firem, a přesto mi největší radost dělá série benefičních koncertů, které jsme před 19 lety vymysleli jako projekt pro dětské domovy. Je spousta projektů, spousta Nadací, které generují peníze v rámci benefice. My jsme šli dál, a kromě financí přinášíme dětem pocit uznání, úcty a zveme je na jedno podium s velkou hvězdou, zapojujeme děti z domovů do jiných projektů. Letos se představí Janek Ledecký, Ondřej Brzobohatý, dvojnásobná maminka Eva Burešová, Dasha a další čerstvá maminka Olga Lounová.

Jak jste zvládli Covid v agentuře, musela jste někoho propustit?

Pandemie ukázala relativitu věcí a díky Bohu připomenula skutečné hodnoty, jako je rodina, vztahy, zdraví a svoboda. Z pohledu businessu platí, že každá krize je zároveň příležitostí. Jednak jsem se opět a znovu přesvědčila, že agentura Orange staví na skvělých lidech. Vynalézavost, profesionalita, tvořivost, tah na branku a pracovitost, to jsou hodnoty, díky kterým agentura Covid zvládla, byť to chvíli trochu finančně bolelo, ale v červených číslech jsme nebyli. Naopak nás to vyburcovalo k novým projektům.

To jsem velmi zvědavý, k jakým projektům?

Ten první je dnešní firma CUBE SPA. Začalo to banálně, najít pro sebe dodavatele venkovní sauny v kvalitě bez kompromisů, tak, abych rok neřešila stavební povolení a nemusela překopat polovinu zahrady. Zjistila jsem, že takový dodavatel v republice prostě není. Abych to upřesnila, nechtěla jsem relaxovat v sudu, v zavřené kůlně, chtěla jsem pocit jako v prémiovém wellness hotelu.

Vy budete asi dost na vše náročná?

Je kvalita velký nárok? Mně záleží jak, s kým a kde trávím svůj velmi krátký život, proto kvalita.

Jak tedy vznikla firma CUBE SPA?

Výzva byla položena. Začala jsem číst, hledat inspiraci v zahraničí a rostla představa. Mít modulární systém, prostě „Spa jako lego“. Variabilní možnost, nejprve saunu, později přidat odpočívárnu, terasu, vířivku, a to vše si mohu snadno odvézt i na jiné místo, když budu potřebovat. Miluji přírodu a přírodní materiály, chtěla jsem celý systém tak, aby voněl pouze dřevem, kamenem a sklem. Chtěla jsem jednoduché řešení v prvotřídní kvalitě.

Tedy byla představa v hlavě, co dál?

Rok různých diskuzí s potencionálními dodavateli, původně jsem si naivně myslela, že si svou představu nechám nakreslit projektantem a pak mi ji vyrobí! Ano, zde se asi mnozí zkušenější smějí! Já přece měla štěstí, narazila jsem na Marcela Sommera a jeho kolegy, kteří měli zavedenou firmu a realizovali sauny na míru do vnitřních prostor. Jim vážně velké díky, jednak trpělivě poslouchali každé mé slovo, které dali na papír, hledali výrobní možnosti až vznikl první prototyp přesně podle mých představ, a to včetně realizace na místě. Měli jsme závazek, že sauna musí být na místě za jeden den a druhý den nikdo nesmí poznat, že na zahradě někdo byl. Povedlo se úplně vše, byl to koncert zručných rukou. Večer, před rokem jsme v sauně topili. Tedy byly položeny základy „BEST SAUNA EVER“, což je naše motto.

Tým z agentury mezitím nastavil základy komunikace, krásné webové stránky www.cubespa.cz.

To zní až moc dobře! Tedy, pokud tomu dobře rozumím, necháváte si sauny vyrábět u dodavatelské firmy?

Ne, i když naše diskuze občas připomínají Italií, přece jen chlapi od fochu, jsou pořádní chlapi a nenechají si jen tak něco diktovat, společně jsme se shodli, že je nutné investičně posílit a dohodli jsme se na vstupu společníků do firmy, přejmenování firmy na dnešní CUBE SPA. Tedy jsem společníkem, chlapům do toho ve značné míře kecám!

Je o sauny CUBE SPA zájem? Kolik vlastně stojí?

Firma má dva výrobní směry, pokračuje v saunách dle potřeb zákazníka a vyrábí modulární unifikovaný systém CUBE SPA. Do února jsme zcela vyprodáni, to je ovšem u firem tohoto typu běžné. Sauna je investiční věc, řeší se s předstihem, tedy mohu říct, pokud se někdo rozhodne dnes, v březnu by CUBE SPA mohl mít. Kolik takový to modul stojí? Podotýkám, že se jedná o výrobek v kvalitě domu, dřevostavby, s ozvučením, s prémiovými systémy topení a ozvučení. Takový modul vyjde přes 500 tis. včetně DPH.

Co máte v úmyslu v této oblasti dál?

Potřebujeme stabilizovat výrobu, nastavit procesy, řekla bych, že rok 2023 bude v tomto směru klidný, budeme pilovat vymyšlené, vyrábět prvotřídní sauny pro klientelu, kterou zaujmeme.

Zmínila jste ještě jeden projekt?

Sny se mají žít. Vždy jsem chtěla uspořádat veliký závod, miluji závodní emoce, ať již jako závodník, nebo prostě na ně jen koukat. Letos jsme položili základ Revírní pohodové padesátce, běžeckému závodu na území, kterému mnoho lidí nevěří, v pohornické oblasti Karvinska. Zde jsme opravdu na startu, až poběží 3000 závodníků, k tomu přibude závod horských kol, budeme se blížit v tomto projektu k cíli.

Váš život je jeden velký běh, pokud vím, tak běháte, připravujete se na B7. Obvyklá otázka je, jak to stíháte? Já se zeptám  inak? Máte recept na štěstí?

Mám. Dělám co každý, važ si toho, že můžeš, i když nemusíš. Opravdu makám od rána do večera a jsem spokojená. Práce je kus štěstí!

Mám ráda lidi, mám ráda život, a i když se občas i já musím trošku nutit, tento status je fantastický, je mně v něm dobře. Dívat se na svět vždy optimisticky, je kus štěstí!

Tohle je Vánoční číslo, máte nějaký vzkaz, který byste čtenářům dala? 

Hýčkejte si naději, ta nepodléhá inflaci, nezdraží! Naděje Vám radost přinese. 

(red)  

Příbuzné články