Turistické informační centrum F≈M má za sebou první úspěšnou sezónu na Olešné

Frýdek≈Místek, 13. října 2021 - Turistické informační centrum Frýdek≈Místek se v uplynulé letní sezóně poprvé přemístilo do významného turistického resortu Olešná, aby turistům, kteří jej navštíví, bylo blíže a poskytlo své služby.

Resort Olešná je oblíbeným místem, které navštěvují nejen obyvatelé Frýdku-Místku, ale přijíždějí zde turisté nejen z České republiky. Nabízí široké spektrum rekreačního vyžití. Na své si na březích přehrady přijde každý, od příznivců vodních radovánek, in-linů, cyklistiky, plážových sportů či wellness. To vše s možností ubytování od čtyř hvězdičkového hotelu, přes ubytování v chatkách až po komfortně vybavený autokemp.

Z důvodu, že se v letošním roce dal očekávat zvýšený zájem o kempování, rozhodlo se Turistické informační centrum Frýdek≈Místek v areálu postavit svůj informační stánek. Informátoři v něm byli turistům k dispozici dva dny v týdnu. Během 19 dnů obsloužili na 700 turistů, kteří si kromě turistických informací o městě a blízkých Beskydech, odnášeli také nové suvenýry s tématikou Olešné. „V průběhu prázdnin se ukázalo, že služba je pro návštěvníky resortu přínosem. Plánovali s námi výlety také do blízkých Beskyd. Nejcennější pro nás ale byla zpětná vazba, jak vnímají město Frýdek-Místek, co jim ve službách na Olešné chybí a podobně. Rádi bychom tedy v příští letní sezóně rozšířili provoz íčka v resortu na více dnů,“ říká ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

„Od června do konce srpna navštívilo jen zdejší autokemp téměř 7000 návštěvníků, z toho zhruba 5 % bylo těch zahraničních. Mezi nimi byl však zaznamenám pokles, ale nahradili je čeští klienti, kteří zde zůstávali pro změnu déle. Proto díky zvýšenému zájmu o trávení dovolených v České republice plánujeme i v dalších letech postavit zde na letní sezónu pobočku našeho turistického informačního centra. S tím bude souviset i vylepšení poskytovaných služeb, a také rozšíření suvenýrů s tématikou Olešné. Věříme, že ucelená nabídka služeb přiměje turisty se do Frýdku-Místku a na Olešnou vracet,“ uzavírá náměstek primátora statutárního města Frýdku-Místku Jakub Míček.

(mabys, zdroj: Turistické informační centrum Frýdek≈Místek)

Příbuzné články