Srdce s láskou darované

Píši za 1. oddělení školní družiny ze ZŠ Floriána Bayera z Kopřivnice. Projekt Srdce s láskou darované si naše škola velice oblíbila, a proto také se této soutěže účastní už po několikáté.

S dětmi jsme přemýšleli, komu bychom letošní srdce rádi věnovali. Volba byla jasná, velké DÍKY patří celému integrovanému záchrannému systému, ale přece jen největší patří našim hasičům. Nelehká doba a každodenní nasazení si mohou brát svoji daň, proto bychom jim rádi naše vyrobené srdce chtěli věnovat.

S dětmi jsme chtěli udělat něco, kde bychom do toho mohli dát každý kus sebe na památku. Proto jsme se rozhodli udělat velké srdce z našich rukou. K výtvoru jsme potřebovali velký papír, temperové barvy a naše ručičky.

Barvy si děti vybíraly samy, některé si dokonce barvy namíchaly podle sebe. Holky tvořily převážné barvy růžové nebo fialové. Kluci volili zlatou klasiku, tedy barvy modré, zelené a červené. Každý obtiskl svou ruku hned několikrát. Děti, které nebyly v den tvoření přítomné, to vynahradily jiný den.

Na dětech šlo vidět, že je tvoření baví a že projekt pro ně znamená něco víc. Vytvořily něco, na co jsou pyšné a co mohou někomu předat. Hasičům mnohokrát děkujeme za jejich práci a přejeme Vám mnoho úspěchů, ale hlavně štěstí a zdraví!

DĚKUJEME, děti ze školní družiny Floriána Bayera (mabys, Zdroj: HZS MSK)

Příbuzné články