Požární dveře jako zásadní ochranný prvek vaší domácnosti

Požární dveře jsou klíčovým prvkem ochrany vašeho bytu či domu. Jsou jedním z nejúčinnějších prostředků, jak minimalizovat riziko šíření požáru v případě vzniku požáru na chodbě bytového domu. Pokud máte v úmyslu pořídit si nové vchodové dveře, zaměřte se na protipožární dveře, které nabízejí vysokou úroveň ochrany.

Protipožární a bezpečnostní dveře do bytu

V bytovém domě jsou povinné

Existuje několik druhů protipožárních dveří. Většina lidí však hledá vchodové protipožární dveře, které chrání před požárem nejen vnitřek bytu, ale také chodbu, ze které se do bytu vstupuje. Pokud bydlíte v bytovém domě, je dost pravděpodobné, že takové dveře musíte mít ze zákona.

Bezpečnostní protipožární dveře pak nabízejí další úroveň ochrany díky zvýšené odolnosti vůči vloupání. Výběr protipožárních dveří ale není jen otázkou ochrany, ale také estetiky. Existuje mnoho stylů a barev, které se hodí k různým interiérům. Je důležité zvolit dveře, které se vám líbí a budou odpovídat stylu vašeho bytu.

Na co si dát při výběru pozor

Při výběru protipožárních vchodových dveří se zaměřte na několik klíčových faktorů. Jedním z nich je rating protipožární ochrany. Hodnota ratingu určuje, jak dlouho dokážou dveře odolávat požáru. Mějte na paměti, že čím vyšší rating, tím vyšší cena, ale také klidnější spánek.

Pro klasický byt jsou plně dostačující dveře s označením El30. To znamená, že vás před ohněm ochrání až po dobu 30 minut, které jsou dostačující pro příjezd hasičů. Nebo udrží oheň v bytě a poskytnou ostatním obyvatelům domu únikovou cestu ven.

Protipožární a bezpečnostní dveře do bytu

Dalším faktorem je bezpečnost. Pokud hledáte vchodové protipožární dveře, zkontrolujte, zda dveře splňují požadavky pro bezpečnostní dveře. Tyto dveře jsou vyrobeny z odolných materiálů a jsou opatřeny bezpečnostními prvky, které minimalizují riziko vloupání.

Investice do bezpečí

Nezapomeňte prověřit kvalitu zpracování a použité materiály. Kvalitní dveře by měly být vyrobeny z odolných materiálů, aby dokázaly dlouhodobě vzdorovat nejrůznějším vlivům. Nikdo si nechce pořídit dveře za 30 tisíc a používat je třeba jen 2 roky.

Bezpečnostní protipožární dveře vás navíc ochrání proti zlodějům, mají skvělé tepelně-izolační vlastností a dokáží ztlumit i nepříjemný hluk z chodby. Myslete na to, že koupě protipožárních i bezpečnostních dveří do bytu není jen investicí do budoucna, ale také ochranou pro vás a vaše blízké. 

(mabys, zdroj: HT Dveře)

Příbuzné články