Charita Ostrava zajišťuje nákupy pro osamělé a poradenství při péči o blízké

Kromě dlouhodobých služeb pro lidi v nouzi Charita Ostrava nyní mimořádně zajišťuje nákupy potravin, léků, obědy nebo šité roušky pro osamělé seniory, lidi se zdravotním postižením nebo nemocné. Služba je poskytována až do odvolání dle epidemiologické situace a mimořádných opatření v ČR.  Pro zajištění služby volejte dispečink: 731 678 821 v době 8-16 h (všední dny). Více info: https://ostrava.caritas.cz/clanky/zajistujeme-nakupy-a-obedy-pro-osamele/

Pravidelný Kurz péče o nemocného v domácím prostředí se aktuálně nemůže uskutečňovat v rámci společného semináře, proto jsme pro zájemce připravili možnost konzultací v rámci telefonických nebo video hovorů. Alespoň touto cestou chceme pečujícím, kteří se starají o blízkého v domácí prostředí, zprostředkovat informace, jak zvládnout péči o méně pohyblivého, částečně nebo plně imobilního člověka. Konzultace vedené zdravotními sestrami poskytujeme každou středu (nebo dle domluvy).

Přihlášení: Charita Ostrava - Charitní hospicová poradna, Mgr. Alexandra Čubová, 731 534 002, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Více na webu: https://ostrava.caritas.cz/akce/jak-pecovat-o-nemocneho-v-domacim-prostredi-konzultace/