2.díl/ Bolt v kraji – Jaké služby u nás nabízí?

V prvním díle našeho seriálu - Bolt v kraji, jsme si představili tuto celosvětově působící značku, její historii, vize a financování. V dnešním díle si řekneme něco více o službách, které Bolt v našem kraji nabízí.

V Ostravě jsou to elektrické koloběžky, rozvoz jídla nebo osobní přeprava. Provoz elektrokol testují prozatím v Brně, aktuálně není v plánu je provozovat v našem kraji. Spolu s Ostravou byly zavedeny koloběžky ve Frýdku Místku. Osobní přeprava funguje krom Ostravy i v Opavě, Karviné, Frýdku Místku, Havířově.

„Na Ostravsku si aplikaci Bolt stáhli desítky tisíc uživatelů. Aplikace je využívaná jak pro koloběžky, tak i pro osobní přepravu. Bolt Food aplikace slouží k rozvozu jídla. Obě aplikace jsou propojeny, je možno se mezi nimi překlikávat. Pro představu a porovnání - celosvětově už má aplikaci Bolt staženo přes 50 miliónů uživatelů“ prozradil nám Martin Zajíc, manager Bolt pro elektrokola a elektrokoloběžky pro Českou republiku.

Bolt osobní přeprava

Aplikaci pro odvoz autem Bolt si lze snadno stáhnout v App Store i Google Play. Zadáte v ní cíl vaší cesty, aplikace najde nejbližšího řidiče, ukáže vám, za jak dlouho k vám dojede. Snaží se nabídnout nejlepší ceny v každém městě. Cena je vždy předem stanovena v aplikaci před objednáním služby, zákazník se předem může rozhodnout, zda cenu akceptuje. Za stejnou trasu může zákazník zaplatit různou cenu. Vliv má na to např. počasí, hustota dopravy, vytíženost řidičů, množství poptávky ze strany cestujících aj. Prostřednictvím aplikace cestující za jízdu také zaplatí ze své platební karty, pokud tedy nepreferuje placení v hotovosti. Cestující může řidiče ohodnotit a přispět tak ke zvyšování kvality služeb poskytovaných partnerskými řidiči Boltu.

Elektrické koloběžky

Tento ekologický způsob přepravy je vhodný pro dopravu po městě na kratší vzdálenosti do 4 kilometrů. Zkraťte si cestu z nádraží do práce/do školy, v dopravní špičce na pracovní schůzku nebo se přibližte s rodinou na oblíbené sportoviště nebo hřiště. Jednoduše si stáhnete aplikaci, zadáte do ní své platební údaje, naskenujete do mobilu QR kód z koloběžky a užijete si jízdu. Po vrácení koloběžky, na tomu vyhrazeném stanovišti, koloběžku uzamknete a bude vám stržena platba za využití služby. Pokud ovšem koloběžku neodstavíte na k tomu vyhrazeném místě, dostanete pokutu ve výši 750 Kč. To proto, aby se koloběžky neválely po chodnících či třeba nebyly pohozeny do křoví.

Protože bezpečnost především, zobrazí se vám před zahájením první jízdy zásady bezpečného pohybu v městském provozu a také pokyny ke správnému parkování koloběžek. Některé z těchto informací koloběžky dokonce předávají v hlasové formě. Například omezení rychlosti jízdy v určitých ulicích si tak nemusíte zjišťovat za jízdy na telefonu, ale dozvíte se přímo od koloběžky.

Bolt Food – rozvoz jídla

Služba v České republice byla spuštěna v Praze v dubnu 2020, čemuž předcházel rozvoz balíčků potravin (od 17. března 2020). Bolt tím reagoval na první lockdown ve snaze zajistit alternativní zdroj příjmu svým partnerským řidičům, kteří se zavedením mimořádných opatření přišli o zdroj výdělku, a také pomoci lidem zajistit základní nákupy. Původně Bolt rozvážel předem sestavený balíček základních potravin, s plným spuštěním Bolt Food si však samozřejmě lze objednat cokoliv ze sortimentu partnerských obchodů a restaurací. Patří mezi ně například řetězec Žabka či také lokální pekařství, vinárny, cukrárny nebo květinářství. A samozřejmě dlouhá řada restaurací, řetězců i místních podniků.

S ohledem na pandemii je navíc možné si jídlo nechat doručit bezkontaktně. Zjednodušeně řečeno si kurýr v restauraci nechá balíček vložit do termotašky, ze které si jej zákazník sám vybere. Tašky jsou kurýry pravidelně dezinfikovány, což zaručuje nejvyšší možnou míru bezpečnosti.

Pro místní restaurace je tady možnost zaregistrovat se jako partnerská restaurace.

Přilákejte nové zákazníky a zvyšte příjmy své restaurace. Mnoho uživatelů Bolt Food si objednává jídlo z restaurace jako je ta vaše. Naše snadno ovladatelná aplikace udělá tvrdou práci za vás a vy jen budete pozorovat nárůst vašeho businessu. Vy připravíte, my doručíme. Zkušení partnerští kurýři Bolt Food zajistí doručení a vy se tak můžete soustředit na své podnikání.

Obchody jsou vítány taky! Potraviny, kytky, elektronika – doručíme všechno, co nabízíte.

Registrovat svou restauraci či obchod jako partnerskou můžete v odkaze: registrace partnerské restaurace nebo obchodu Bolt Food.

Pro ty kdo nestihli přečíst: 1.díl/ Bolt v kraji – Představujeme 

(mabys)

Příbuzné články