2.díl Cesta za snem - Lvice 2021

Druhý ročník unikátního projektu benefiční reality show na pomoc dětem, které se narodily s handicapem a bojují jako Lvíčata!

6 handicapovaných žen + 6 žen bez handicapu vytvoří dvojice a podstoupí společně výzvy, kdy překonají samy sebe

6 natáčecích dnů během 6 týdnů - ŽIVĚ na sociálních sítích = LVICE 2021 LIVE

Každá z dvojice podporuje jedno LVÍČE, dítě s handicapem

Všichni společně můžeme pomoct Lvíčatům získat rehabilitační pohybové trenažéry, které potřebují! 

6 handicapovaných žen se rozhodlo podstoupit výzvu a ukázat sílu a krásu Lvic. Musely bojovat s osudem. Musely si sáhnout až na dno svých sil. Ale teď jsou silnější, odvážnější a dravější po životě!

Druhý ročník reality show, která odhaluje krásu a sílu žen, které překonaly handicap a znovu chtějí žít naplno. Lvice chtějí odkrýt tabu života s handicapem, vyprávět své příběhy, dát odpovědi na otázky, které se mnozí ostýchají položit. Chtějí překonat samy sebe, podstoupit výzvu, posunout se ve svém životě dál, a hlavně pomoct svému Lvíčeti, handicapovanému dítěti. 

Projekt Lvice není klasická reality show, založená na konfliktu a vyřazování. Od prvního ročníku se snaží poukazovat na spolupráci, podporu, motivaci a překonávání složitých situací v týmu. Cílem je ukázat veřejnosti, že žena s handicapem nemusí sedět v koutě, naopak, že může být silná, dravá, odvážná, inspirativní a krásná, prostě Lvice. 

Lvice 2021 v novém konceptu

Letos proběhnou Lvice trochu jinak, než tomu bylo loni. Důvodů je několik, ten hlavní ale je, že se přizpůsobují situaci, v jaké se nachází naše zem a potažmo celý svět. Svět s omezeními, svět, kde nevíme, co budeme moct zítra. Vznikl tak nový koncept, LVICE LIVE. Po celý květen 2021, až do půlky června, budou každý týden přinášet jeden den živého vysílání Lvic. Každá z Lvic se vydá na svou cestu za poznáním spolu s nehandicapovanou ženou, známou osobností ve svém oboru. Vznikne tak šest celodenních streamovacích vysílání živě na sociální sítě, kde v jednotlivých vstupech budete moci sledovat cestu Lvic, celý jejich příběh, a můžete se dozvědět vše, co by vás zajímalo. Pořad bude interaktivní, divák může v reálném čase komentovat a Lvice na tyto podněty budou reagovat. Všechny záznamy lze samozřejmě sledovat také zpětně. 

Lvice budou opět pomáhat dětem, Lvíčatům

Stejně jako loni i letos bude se Lvicemi spuštěna veřejná sbírka na podporu handicapovaných dětí, Lvíčat. Každá Lvice bude patronkou jednoho z dětí. Právě Lvíče pro ni bude tou největší motivací, vrhnout se do všeho, co před ní postavíme. Cílem je pomoci alespoň šesti handicapovaným dětem k pohybu a rehabilitaci, protože právě pohyb v dětství jim může nejvíce pomoci v budoucí soběstačnosti. V loňském roce jsme měli v plánu pomoci deseti dětem. Nakonec jsme společně podpořili sedmnáct dětí a vybralo se přes 1,7 milionu korun. 

Lvice 2021 ve dvojicích

Pořad Lvice má několik cílů. Pomáhat dětem. Pomoci Lvicím jít ještě dál a pomáhat společnosti pochopit, co znamená život s handicapem. Právě proto jsme se rozhodli Lvice propojit s konkrétními ženami bez handicapu. Chceme, aby se poprvé potkaly až v den natáčení, seznámily se a vyrazily společně na cestu. Budeme moci sledovat vývoj jejich vztahu, hledání svých osobních příběhů, budování důvěry a společného týmu žen. I vy se můžete zapojit do vysílání. Můžete se ptát, radit, fandit, sdílet své pocity a zkušenosti. 

Lvíče

Vybrali jsme šest dětí z celého Česka. Děti, které se narodily s handicapem, děti, které musí od příchodu na svět bojovat o svá místa na světě. Tyto děti jsou Lvíčata. Lvíčata musí každý den bojovat, aby mohly žít co nejvíce normální život jako ostatní děti. Zaslouží si náš respekt a podporu. Společně jim můžeme pomoci. Sbíráme finance na nákup speciálních rehabilitačních pohybových trenažerů pro Lvíčata. Každé z dětí a jejich rodičů se těší, že to vyjde, že budou moci každý den rehabilitovat a cvičit. Ne pro udržení postavy, ale proto, že je to pro ně životně důležité. Aby byly co nejvíce schopny používat svá těla, aby mohly chodit do školy, hrát si a jednou žít co možná nejvíce naplněný život. 

JAK POMOCI LVÍČATŮM?

TRANSPARENTNÍ SBÍRKOVÝ ÚČET NA PODPORU LVÍČAT 111064111/2010 nebo klikněte na tlačítko  PŘISPĚT (platební kartou). 

Cíl sbírky: 600.000 Kč / v případě, že cíl překročíme, podpoříme další děti!

Sledujte Lvice. Podporujme Lvíčata! Díky! 

Informace a videa o projektu Lvice 2021 najdete na facebooku nebo youtube.

Předchozí díl seriálu najdete zde: 1.díl Cesta za snem - představujeme

(mabys, zdroj: cestazasnem.cz)

Příbuzné články