6.díl Mlýn vodníka Slámy/TOP 11 zážitků ve Mlýně

Klidné místo uprostřed přírody a přitom plné nezapomenutelných zážitků, rodinné pohody, romantiky a letního dobrodružství. Co vše můžete ve Mlýně zažít?

1. Novinkou je Noc pod hvězdami
Představte si, že spíte v pohodlné posteli s poctivými venkovskými duchnami, na rozkvetlé louce plné vůni a květin. Nad hlavou máte hvězdné nebe a po boku milovanou osobu. Probudí vás ranní úsvit a ptačí zpěv a my vám doneseme snídáni do postele.

2. Degustační menu v altánu
Rádi byste vyzkoušeli něco nového, vychutnali si jídlo na čerstvém vzduchu a v soukromí? Zažijte oběd či večeři jinak. Naši kuchaři vám připraví čtyř-chodové degustační menu a spolu se servírováním v přírodě bude zážitek zaručeně jedinečný. Menu z naší restaurace U Mlynáře připravujeme vždy ze sezónních a čerstvých surovin, které odebíráme také od místních farmářů. Využijte tento náš tip na romantickou večeři, zážitkový oběd s přáteli či rodinou nebo pro netradiční obchodní jednání. Balíček je sestaven pro 2 osoby, je však možné jej navýšit do počtu 4 až 6 osob.

3. Piknikový koš v přírodě
Vypůjčte si piknikový koš plný dobrot a lenošte na dece s našimi domácími pochutinami. V kombinaci s okolní přírodou vás pohoda a klid naladí na relaxační vlnu. Můžete si zalenošit na 27 hektarech - ať už u našeho rybníčku, na louce, u splavu, při bylinkové zahrádce či ve stínu lípy, výběr místa necháme jen na vás. Zarezervujte si svůj zážitek, nechejte si nakombinovat koš plný dobrot, someliér vám rád doporučí víno a již si jen užívejte pohodu, klidu venkova a své blízké. Pro vaše pohodlí máme připraveny deky a polštářky.

4. Pobyt nebo dopoledne u koní
Načerpejte síly v našem malebném areálu ve dnech, kdy je u nás krásné ticho a klid. Čeká na vás nádherná příroda, která vybízí k procházkám či k pikniku a projížďce na koních či ponících. Nabízíme možnost strávení krásného dopoledne nebo několikadenního pobytu u našich koní, venku a na čerstvém vzduchu. Můžete koně nebo poníka jenom vést, pokročilejší jezdci mohou jezdit i v sedle.

5. Cesta z města
Jste unavení z šedi rozpáleného města, nebo si prostě chcete jen odpočinout ve stínu stromů a o nic se nestarat? Náš areál se k tomu přímo nabízí. Užijte si pohodlné ubytování v jednom z našich pokojů s výhledem do zeleně a božským tichem, ve kterém se spí jako v pohádce. Krásné sny možná přinese náš domácí bylinkový čaj. Plnou penzi budete mít zajištěnou, proto se nemusíte stresovat ani tím, co uvaříte, nebo kam si zajdete na oběd či večeři. Ochutnejte naši výbornou kávu v restauraci s božským dezertem od našeho cukráře. Zbavte se stresu, posilte svou imunitu a nechte se hýčkat. Vychutnáte si i naši domácí limonádu, která má spoustu vitamínů.

6. Romance na venkově
Odpočiňte si v našem areálu na čerstvém vzduchu, kde zapomenete na starosti všedních dní. Náš areál nabízí spoustu možností, jak načerpat energii z krásné přírody. Procházka naším sadem, loukami nebo kolem výběhu koní, poníků, koz a kravičky uklidní každou duši. Ubytujete se v jednom z našich pokojů, kde na Vás bude čekat košík s ovocem, láhev sektu a malé sladké překvapení. Doporučujeme procházku třeba k našemu rybníku či ke splavu, kde najdete lavičku, na kterou se můžete usadit, poslouchat šumění vody. Udělejte si v nabitém kalendáři chvilku pro sebe. Večer na Vás bude čekat pěti-chodová degustační večeře v naší restauraci, kterou pro Vás připravil náš šéfkuchař. Zahoďte své každodenní starosti a dovolte nám se o vás postarat.

7. Pobyt pro seniory
Relaxujte v našem areálu mlýna, který vás překvapí svou rozlohou, krásou krajiny, úrovní gastronomie i svou historií. Najdete u nás restaurace U Mlynáře, kde vaříme z lokálních čerstvých surovin s láskou. Za zmínku také stojí Minizoo s domácími zvířátky, koně, poníci, ovocný sad, bylinková zahrádka, louky, rybník i splav. Vše je lemováno řekou Opavou, která se nádherně klikatí v klidné krajině a zve k okolním turistickým cílům. Areál je proto jako stvořený pro procházky, projížďky na kole, ale i lenošení u knihy na terase, venku nebo v knihovně. U nás si užijete pobyt aktivně ale i pasivně!

8. Lenošivá neděle u vodníka Slámy
S naším pohodově laděným balíčkem vám připravíme takový program, který vám z neděle udělá zaslouženě odpočinkový den a na práci nebudete mít ani pomyšlení. V rámci tohoto pohodově laděného balíčku vám zapůjčíme piknik plný dobrot k lenošení v přírodě, můžete si užít procházku po naší naučné stezce, zastavit se v roztomilé minizoo, načerpat energii u koní nebo navštívit Slámovo muzeum. Závěr dne pak ochutíme tří-chodovou degustační večeří v naší restauraci U Mlynáře a věříme, že po noci strávené v našem penzionu ve venkovském stylu budete v pondělí ráno stávat plní síly a energie na celý týden. V létě na vás čeká piknik v přírodě nebo plavba kolem Mlýna. V zimě jízda na koni nebo výběr vína k degustační večeři.

9. Zapůjčení lodiček
Poznejte náš areál z břehu řeky Opavy či z našeho rybníku a užijte si letní dobrodružství na vodě. Klidnou romantiku nabízí plavba lodičkou na rybníku. Pro ty co upřednostňují dobrodružství doporučujeme plavbu na nafukovací Pálavě.

10. Zapůjčení horských kol
Náš areál se nachází v malebném údolí řeky Opavy, kde najdeme spoustu krásných míst, naučné stezky, Lhotský splav a mnoho dalších turistických cílů. Okolí přímo vybízí k pěším procházkám a vyjížďkám na kole. Zažijte náš areál ve všech ročních obdobích a projeďte i jeho pěkné okolí. Četné cyklostezky vás zavedou na vodní nádrž Štěrkovna k okoupání, do Kozmických ptačích luk či dalších mokřad, případně do krásného zámku Hradec nad Moravicí a dál. Večer si můžete odpočinout v naší nové knihovně a začíst se do prvorepublikových knih, nebo navštívit naši stylovou restauraci.

11. Opékání špekáčků nebo grilovačka u splavu
Hledáte nevšední oslavu svých narozenin či se chcete jen pobavit s rodinou a přáteli? Užijte si volné chvíle u našeho splavu a opečte si špekáčky jako za mladých let. Doporučujeme pro 6 až 20 osob. V případě zájmu vám rádi zapůjčíme i gril, nachystáme maso a další suroviny pro party u splavu. Vše na místě pro vás připravíme a na vás bude jen si to užít.

Těšíme se na vás! Tým Mlýn vodníka Slámy

Pokud se vás toto kouzelné místo zaujalo, mrkněte na web nebo facebook mlýna a naplánujte si s rodinou či přáteli, kdy tam vyrazíte. (mabys)

Příbuzné články