2. díl Účastníci zájezdu - bez mobilu konec světa

Čeká nás dlouhá cesta v buse do Říma. Nástup do busu provází lehký šok – dneska fakt můžou být nějaké busy bez el. zásuvky. Já měla v plánu pracovat, Maty počítal s filmy a hrami na mobilu. Já se s tím srovnávám vcelku rychle, přehodnocuju priority, co hoří, co ještě vyřídit za maily hned a co počká na hotel. Maty zpočátku vypadá, že dobrý. Po 2h absťáku si uvědomí, že zbývá dalších 24h bez mobilu a začíná propadat depce.

Projdeme si fází nadávek, jak může dneska existovat tak pravěký bus, po krokodýlí slzy, že doma by bylo líp. Nejdřív vyslechnu, přemýšlím, jestli přidat nějaká moudra, ale pak to prdím, taky bych v jedenácti na žádné chytré řeči maminky nebyla zvědavá. Zkusím pár her, slovní fotbal, hádej kdo jsem, řekni mi všechno co mi chceš říct a já normálně nemám čas anebo tě unavená nevnímám.

Zabere to a koukáme z okna na hory, kecáme a já si v duchu říkám, jak občas něco zlé je pro něco dobré.

O pár hodin - pár nasratých fotek pro fb publikum, které fakt nehrál a šly mu samy. Po několika hodinách kecání a smíchu autobus ulehá ke spánku. Mně je trochu líto, že pánové řidiči se nejmenují Karel&Karel a nikdo po mně nechce vracet podšálky. Vytáhnu noťas a buď vydrží a já to svoje písání dopíšu a pošlu k vám nebo taky ne.

Někdy je fajn nevědět, co bude. Koukat na toho bobka/puboše vedle a říkat si, tohle je přesně to, co jsem ti chtěla dát. Luxusní resorty jsou fajn, ale kde se člověk dozví něco o sobě, o druhých lidech než na místech, kde se lidí potkávají s vlastními hranicemi, setkávají se u toho s hranicí druhých lidí. Trocha nepohodlí ukáže vlastní limity, možná hrdost na to, co je člověk schopen vydržet a zůstat u toho člověcí nebo najít bod, kde ví, že za ním už se stává spíše divokou pudy ženoucí se „zvěří.“

Pamela taky nezazpívala ukolébavku na dobrou noc, to je pech. Tak jsem zvědavá, jestli jednou ten miláček můj ocení, co jsem mu chtěla dát nebo budu za tyrana roku.

Držte nám palec – 2M na tripu

PS: Jestli se někde nabiju, zase písnu, zítra celý den Řím (mabys)

 1. díl Účastníci zájezdu - trochu nervy na startovní čáře

Příbuzné články