Rok 2021 přinesl na lince 156 situace vážné, ale i úsměvné

Letošní rok byl, nejen pro ostravské strážníky, opět rokem nelehkým. Přestože se v rámci výkonu služby ženy a muži v uniformách setkávali s řadou vážných i méně vážných situací, na lince 156 nechyběly ani ty kuriózní či úsměvné.

Chrápáním ruší noční klid
V noci ze Silvestra na Nový rok oznámila silně rozrušená žena, že nemůže spát, neboť její soused intenzivním způsobem ruší noční klid. Nešlo ale o zpěv či bujaré veselí. Soused rušil noční klid velmi intenzivním chrápáním.

Neobvyklý nález na lavičce v parku
Občan oznámil neobvyklý nález protézy nohy, která „sedí“ na lavičce v parku. Strážníci skutečně nalezli v parku na lavičce starší poškozenou nožní protézu, která byla na lavičce instalována v tzv. sedící poloze.

Gazela běhá po komunikaci
Oznamovatel uvedl, že přes komunikaci mu přeběhla gazela. I když se jednalo o lokalitu poblíže ZOO, hlídka na nedalekém paloučku spatřila srnce.

Úmyslně zrušený televizní signál
Oznamovatel hlídce sdělil, že má podezření na úmyslné zrušení televizního signálu.  Hlídka v bytě zjistila, že zrušený signál má oznamovatel díky odpojenému kabelu u svého set-top boxu.

Granát u silnice
Řidič projíždějící po jedné z rušných ostravských silnic oznámil, že na krajnici silnice zřejmě viděl granát. Hlídka na místě zjistila poškozený gumový silentblok.

Prasklá guma u tepláků
Oznamovatel uvedl, že na ulici vidí muže, který v ruce drží svou „mužskou chloubu“. Hlídka dle popisu nalezla muže, který v ruce nedržel své přirození, ale svíral tepláky, u nichž mu praskla guma.

Vlci v Ostravě
Oznamovatelka bydlící v okrajové části Ostravy uvedla, že na kraji lesoparku viděla pomocí dalekohledu tři vlky. Hlídka prověřením události na místě zjistila, že se nejedná o vlky, ale o lišku s liščaty. 

Pes mu sežral parkovačku
Svého majitele chtěl zřejmě uchránit před úhradou pokuty za špatné parkování jeho pes. V nestřežený okamžik mu sežral skoro celé upozornění pro nepřítomného řidiče tzv. „parkovačku“. Z této zbyl jen QR kód, jehož fotku předložil strážníkům. Špatné parkování vyřešili strážníci s páníčkem všežravého psa domluvou.

Mrtvý had v parku
Oznamovatel uvedl, že v jednom z ostravských parků v trávě leží uhynulý barevný had. Strážníci o příjezdu na místo skutečně objevili hada, ovšem plyšového.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články