Žijete BIO & EKO ?

V dnešní době již není neobvyklé vybírat si v ochodech potraviny podle jejich složení. Chceme si koupit a následně konzumovat ty, které obsahují kvalitní ingredience a žádné chemické náhražky. Proč? Protože je to prospěšné lidskému zdraví.

Věděli jste, že právě Vaše zdraví může být ovlivněno i tím, jaký typ kosmetiky a drogerie právě používáte?

Příkladem je lidská kůže, největší orgán těla, který tvoří bariéru mezi vnějším prostředím a dalšími orgány. Pokožka je vystavena celé řadě vlivů a do krevního řečiště absorbuje až 60% látek, v závislosti na jejich množství a vstřebatelnosti. Výběrem kosmetických produktů, které denně používáme, můžeme velmi výrazně ovlivnit fyzický stav našeho těla. Je to také další logický krok k tomu, starat se o své zdraví správně. Ve složení bio kosmetiky nenajdeme stopy po ropných produktech, chemikáliích a dalších syntetických látkách, které pokožku vysušují, mohou vyvolat alergické reakce a ucpávají póry. Nezatěžuje vlasy a nedráždí pokožku hlavy. Neobsahuje silikony, které při dlouhodobém používání vlas obalí a vytvoří tak nepropustný film. Přírodní kosmetika je šetrná a vhodná pro každého, i pro citlivou a dětskou pokožku.

Mnozí z nás si ale často neuvědomují, že na zdraví člověka má vliv i další skupina drogistického zboží.

Jedná se o nejrůznější čističe, prací prášky, aviváže a prostředky na mytí nádobí. Víte, kolik jedovatých látek se vám “vsákne” do kůže právě při mytí nádobí? Tušili jste, jak voda, kterou vypouštíme z pračky, ničí životní prostředí, protože prací prostředky v ní obsažené nejsou biologicky odbouratelné? Konvenční drogerie obsahuje kromě zmíněných kyselin, žíravin, amoniaku, ropných derivátů a fosfátů také chlor, formaldehyd, EDTA, syntetické vůně, konzervanty, umělá barviva, optické zjasňovače, petrochemická činidla a desítky dalších škodlivin. Každý z výrobků může být samozřejmě tvořen určitým množstvím jedů, které je legislativně povoleno. Co ale tyto látky způsobí, jakmile se smíchají dohromady, to už se spotřebitel nedozví.

Oproti tomu v eko produktech na úklid a praní nalezneme výhradně přírodní složky. Díky tomu získávají nejrůznější EKO certifikáty a potvrzení (jejich symboly lze nalézt na obalech). Není nutné se bát úklidu bez použití rukavic, s čistým svědomím máchat ruce ve dřezu s jarem a bez obav nechat děti batolit se po právě umyté podlaze. Pokud si říkáte, že čistička odpadních vod chemické látky obsažené v běžné drogerii odstraní, pak vězte, že v případě čističů s optickými rozjasňovači (např. konvenční prací prášky a prací gely), jich až 50 % v odpadních vodách zůstane i po průchodu čističkou!

Rozhodli jste se věnovat pozornost všem těmto důležitým produktům, které chrání vaše zdraví? Nemusíte hledat daleko. Širokou nabídku Eko drogerie a Bio kosmetiky najdete v prodejně Alpik.cz v centru Ostravy.

Nedávno se přestěhovala do nových, větších a hezčích prostor na ulici 30. dubna. Nabízí více než 4000 položek nejlepších kosmetických a drogistických produktů z přírodních surovin celého světa. Nechybí rovněž produkty vlastní výroby, 100% přírodní Likvidátory pachu ALP, které skutečně fungují.

V záhlaví e-shopu je slogan: „Alpik.cz - Bio & eko shop - s rozumem“. Proč s rozumem?

K výběru sortimentu totiž majitelé přistupují vždy s rozumem. Hledají rovnováhu mezi šetrností k přírodě a účinností. Díky 15-ti leté zkušenosti dokáží vybrat jen produkty, které jsou šetrné a bez zbytečných chemických ingrediencí, ale zároveň také účinné a splňující potřeby zákazníků. Proto u Alpíka najdete to nejlepší z bio a eko celého světa.

Alpík vyrábí také svůj vlastní produkt. Jedná se o "Likvidátor pachu ALP- přírodní neutralizátor pachu". Dokáže účinně pomoci chovatelům domácích mazlíčků, když se stane nehoda nebo si "značkují svá teritoria" na místech, kde nemají. Stejně tak pomůže hospodyňkám v kuchyni, ve firmách, zdravotnických zařízeních apod. Na každý druh zápachu Vám vždy pomohou nalézt vhodný typ Likvidátoru pachu ALP.

Pokud Alpik.cz navštívíte osobně, můžete si na ploše 300m2 vše osahat, ke všemu přivonět nebo si nechat poradit milými a zkušenými prodavačkami. Prodejna nabízí možnost nakoupit bezobalově – nechat si načepovat čistící prostředky, prací gely, dezinfekci apod. do vlastních nádob. Alpík je Baby friendly - v prodejně je maminkám k dispozici přebalovací pult i dětský koutek pro malé zákazníky. Parkovné platíme my - stačí nakoupit nad 800 Kč, předložit parkovací lístek a 1 hodinu parkovného zaplatí prodejna za vás. Platí pro parkování před prodejnou. Platba kartou je samozřejmostí.

Pro zákazníky ze vzdálenějších míst je k dispozici eshop www.alpik.cz s více než 4000 ks zboží.

Z toho přes 3500 položek je skladem a jsou připraveny ihned k odeslání. K dalším benefitům patří i rychlost dodání. Při objednání do 13.hod (v pracovních dnech) bude objednávka vyřízena ještě tentýž den. E-shop má 100% hodnocení spokojenosti na Heuréce od bezmála 1900 recenzentů.

Vzkaz od majitelů zní: "Přijďte osobně, zavolejte nebo rovnou objednejte. Přesvědčíme Vás, že patříme k nejlepším e-shopům v ČR." (sd, foto: Alpik.cz)          

 

Příbuzné články