V Porubě začíná velká jarní hra na lovce pokladů

V létě se otevře nově zrekonstruovaný DK Poklad v Ostravě-Porubě a jeho tým zaměstnanců připravil pro veřejnost soutěžní hru s názvem Hledáme poklad. A tak, jak bývají ve výpravách lovců pokladů zastoupeny různé role, tak i soutěžící si mohou vybrat, jakou cestou se za pokladem vydají. Jednou z odtajněných cen hledaného pokladu jsou volné vstupenky na celou sezónu do Pokladu.

Jak se do hry zapojit?

Veškeré informace a instrukce se dozvíte, pokud se zaregistrujete na webu www.hledamepoklad.cz. Zde si můžete vybrat jednu ze tří soutěžních rolí. Pokud rádi fotíte nebo kreslíte, tak by se vám mohla líbit role dokumentaristy. Protože dokumentuje výpravu a zaznamenává potřebné informace, nesmí chybět v žádné honbě za pokladem. Další role – dobrodruh - je určena pro ty, kteří se rádi projdou Porubou po zajímavých místech. Je nejvhodnější pro rodiče s dětmi. Z verneovek a jiných dobrodružných příběhů známe, že v různých výpravách za pokladem bývá někdo, kdo se hodně zajímá o historii. Historik tak doplňuje trojici soutěžních rolí. Protože u této role není nutné mít při plnění úkolů chytrý telefon s připojením na internet, bude asi nejvhodnější pro většinu seniorů. Jak vidíte, mysleli jsme na různé věkové a zájmové skupiny, aby se vás mohlo do soutěže zapojit co nejvíc. Po přihlášení do vybrané soutěžní role vám začnou na e-mail postupně, zhruba v rozmezí dvou týdnů, přicházet jednotlivé úkoly, které budou celkem tři pro každou roli. Na jejich splnění budete mít čas až do 7. července 2021. Vyhlášení výsledků proběhne v den otevření Pokladu, které je aktuálně naplánováno na 13. července.

Proč se hry účastnit?

Nejenže můžete vyhrát již zmíněnou volnou vstupenku na celou sezónu do Pokladu a další zajímavé ceny, které budeme postupně odtajňovat, ale užijete si zábavu a dozvíte se spoustu zajímavostí souvisejících s Pokladem a Porubou. Například, kde přesně a jaké filmy se v Porubě natáčely. Hry se můžete účastnit sami nebo ve dvojici či větší skupině. Například jako rodina nebo si role rozdělte – tím zvýšíte svoji šanci na výhru. Losovat výherce budeme z každé soutěžní role.Webová stránka zahrnující informace a odkaz na přihlášení do hry: http://hledamepoklad.cz/

Hra je vymyšlena a připravena tak, že ji lze uskutečnit i za přísnějších protikoronavirových opatření. Covid pas, potvrzení o očkování nebo testování také nepotřebujete. Doufáme, že si hru užijete, a až se budou moci uskutečnit letní akce, že si přijdete vychutnat kulturní zážitek.
Poklad dostává nový kabát zevnitř i navenek a už se nemůže dočkat, až přivítá své první návštěvníky.

Příbuzné články