Ve Frýdku≈Místku mohou cyklisté vyrazit na čtyři značené cyklookruhy

V roce 2009 vyznačilo Turistické informační centrum Frýdek≈Místek po městě čtyři cyklookruhy v celkové délce 62 km. Ty propojují zajímavá místa, která mohou jak místní občané, tak návštěvníci Frýdku-Místku objevovat. Na dvou z nich došlo nedávno k výměně značení.

V současné době jsou z důvodu výstavby obchvatu města průjezdné dva cyklookruhy, a to konkrétně s označením Frýdecký a Chlebovický. Ty prošly v posledním roce kompletní výměnou směrových tabulí. „Ostatní dva, Místecký a Skalický jsou průjezdné pouze zčásti a s velkou opatrností cyklistů, jelikož jsou zasaženy stavbou obchvatu. Po jeho dostavbě plánujeme zbývající dva okruhy přeznačit dle nově vedených cest,“ říká ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Přeznačení a obnova cedulí vyžaduje každoročně nemalé náklady. Stává se, že si směrové tabule někteří pletou s informačními vývěskami. „Přejeme si za naše informační centrum, aby byli návštěvníci cyklookruhů ohleduplní k druhým a směrovky užívali jen k účelu, pro který tam je,“ vyjadřuje přání Monika Konvičná.

Díky těmto cyklostezkám poznají cyklisté Frýdek-Místek jinak. Trasy vedou po zajímavostech města a jeho okolí, například v Chlebovicích se podívají do největšího včelařského muzea v České republice, Frýdecký okruh je pro změnu zavede k zázračné vodě v Hájku. Mapy s vyznačenými cyklotrasami po Frýdku-Místku a Beskydech získají zájemci zdarma na pobočkách Turistického informačního centra F≈M.

(hm, TIC FM)

Příbuzné články