Beskydská pivní stezka spojuje turistiku a požitkářství

Téměř 700 kilometrů turistických tras a cyklotras soustředěných kolem 14 pivovarů a minipivovarů nabízí Beskydská pivní stezka. Také letos mohou návštěvníci Beskyd využít 25 tras o délce od 4 až do 48 kilometrů. Mohou je absolvovat na kole i pěšky a spojit cestování po Beskydech se zážitkovou gastronomií a nahlédnutím do alchymie sládků. Pamatováno je i na ubytování v okolí mnohých pivovarů, aby i cyklisté či motoristé mohli ochutnávat nejrůznější pivní speciály.

Organizátoři z Destinační managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko na svých stránkách připomínají, že na pivní stezce turisté potkají Ráj dřevěných soch, historii kloboučnictví a dům generála Laudona v Novém Jičíně, Žerotínský zámek, malebný Štramberk, unikátní chráněné peřeje v Ostravici, Muzeum Sigmunda Freuda v Příboře, Lišku Bystroušku z Janáčkovy opery na Hukvaldech, cyrilometodějská poutní místa, baziliku ve Frýdku – Místku, zříceniny hradů nebo známé rozhledny i méně známé romantické vyhlídky.

V samotných pivovarech, které často mají velmi zajímavou historii, pak čekají na návštěvníky příjemné exkurze. V Beskydech bude k ochutnání letos připraveno více než stovka jednotlivých typů piva, včetně letních speciálů.

Kdo do Beskyd právě za těmito lákadly vyrazí, může se letos zúčastnit i atraktivní soutěže o nejlahodnější pivo a nejchutnější tradiční pokrm Beskyd. Svůj hlas dají účastníci soutěže příslušnému pivovaru prostřednictvím webu beskydyportal.cz nebo prostřednictvím QR kódu. Ten najdou účastníci v mapě Beskydská pivní stezka, která je k dostání v informačních centrech Beskyd. QR kódy mají jednotlivé pivovary i v jídelních a nápojových lístcích, na plakátech apod. Hlasování pro letní sezonu se uzavírá posledního září.

Další informace najdete přímo na stránkách věnované „pivním stezkám“. (hav, beskydyportal.cz)

Příbuzné články