Muzeum lehkého opevnění Chotěbuz - Mobilizace

Srdečně Vás zveme na poslední letošní otevíračku našich bunkrů. V sobotu 2.10. od 10 do 16 hodin. 

Klub vojenské historie Chotěbuz zrekonstruoval 3 lehké objekty vz. 37, a tím vybudoval muzeum, s cílem ukazovat lidem každý objekt v jiném historickém období. První řopík LO vz. 37 D2 odpovídá stavu z roku 1938, kdy byl pouze nouzově vybaven a vyzbrojen.

Druhý objekt LO vz. 37 A-160 Z je zrekonstruován do stavu ze 70. – 80. let 20. století, tedy období poválečné reaktivace. Takto upravené bunkry se nacházely zejména na jižní a jihozápadní hranici bývalého Československa a měly sloužit v případě 3. světové války.

A konečně poslední pevnůstkou je LO vz. 37 A-160, kdy tento objekt a jeho okolí je upraveno do stavu z roku 1945, kdy německé jednotky při ústupu využily i naše bývalé pohraniční opevnění.

Dalším naším okruhem jsou uniformy a dobová výstroj a výzbroj. To znamená, že ke každému objektu, zrekonstruovaného do daného období, máme i určitou ústroj.

V případě zájmu o prohlídku (mimo 2.10., kdy je otevřeno) nás prosím kontaktujte několik týdnů předem, abychom se mohli domluvit na termínu a včas vystrojit bunkry. A to z důvodů, že pracujeme na směny a veškeré vybavení z objektů po prohlídce demontujeme kvůli vlhkosti a nenechavcům!!! Děkujeme.

Více informací a kontakty na webu. (mabys, zdroj: kvhchotebuz.cz)

Příbuzné články