Nejlahodnější pivo Beskyd vaří v Beskydském pivovárku

V oblíbené soutěži o Nejlahodnější pivo Beskyd zvítězil letos Beskydský pivovárek z Ostravice. V doprovodné soutěži o Nejlepší tradiční pokrm turistické oblasti Beskydy uspěl podobně jako loni pivovar Ogar z Kunčic pod Ondřejníkem. Při svých výletech do Beskyd si můžete ověřit, jestli si tituly oba podniky zaslouží.

V rámci projektu Beskydská pivní stezka, o které jsme již dříve informovali, má veřejnost možnost hlasovat o Nejlahodnější pivo Beskyd. Pivní stezka kromě pivních speciálů nabízí v průběhu sezóny řadu akcí a exkurze do historie řemeslných pivovarů. A protože mnohé pivovárky nabízí i gastronomii, je stezka obohacena soutěží o Nej tradiční pokrm.

Milovníci zlatavého moku mohli hlasovat prostřednictvím QR kódu, který má každý zapojený pivovar v provozovně pro své klienty k dispozici. Hlas mohl být poslán jen jeden. A protože se v Beskydech vaří přibližně 80 druhů piv, rozhodnout se pro to nejlepší, není jednoduchá záležitost. Podle informací organizátorů z Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko do soutěže přišlo 194 hlasů. Z toho 72 % dalo hlas Beskydskému pivovárku.

„Beskydská pivní stezka vytvořila v součtu 686 kilometrů a nabízí 25 tras o délce od čtyř až do 48 kilometrů. Návštěvníci Beskyd ji mohou absolvovat na kole i pěšky a spojit cestování po Beskydech se zážitkovou gastronomií a nahlédnutím do alchymie sládků. Pamatujeme i na ubytování v okolí mnohých pivovarů, aby i cyklisté či motoristé mohli ochutnávat nejrůznější pivní speciály,“ říká Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy – Valašsko.

A co na to říká letošní vítěz o nejlahodnější pivo roku 2021? „Za Beskydský pivovárek mohu uvést, že jsme rádi, že Beskydská pivní stezka existuje, protože spojuje turistiku s gastronomií potažmo pivovarnictvím. Víme, že po procházce či výšlapu v Beskydech je vždy příjemné se odměnit. A pokud někdo za odměnu považuje kvalitní pivo z Beskydského pivovárku, tak to nás těší ještě víc. Prostě Beskydy a Beskydský pivovárek mají vždy co nabídnout,“ glosuje Dušan Holý, majitel vítězného Beskydského pivovárku.

K pivu patří i dobré jídlo. Druhým rokem se do soutěže o Nejlepší tradiční pokrm se ze spolupracujících 14 pivovarů a minipivovarů zapojilo 5. Hlasování bylo těsné, ale přece jen svou vítěznou pozici z loňského roku obhájil i letos pivovar Ogar z Kunčic pod Ondřejníkem s oblíbeným tradičním pokrmem Brynzové halušky se špekovými škvarečky a Valašskou slaninou sypané čerstvou pažitkou.

„Oblíbenost Beskydské pivní stezky u návštěvníků Beskyd roste. Svědčí o tom návštěvnost tohoto produktu na webových stránkách a poptávka po tištěném informačním materiálu, který je k produktu vydán. V příštím roce chceme, aby se do soutěže o Nejlepší tradiční pokrm zapojilo více partnerských pivovarů, které nabízí regionální kuchyni a my tak mohli návštěvníkům zprostředkovat fantastické gastro zážitky,“ uvádí také Monika Konvičná na stránkách pořadatele.

(hav, foto: beskydskypivovarek.cz)

Příbuzné články