Provětrejte si mozkové závity!

Inteligentní a originální zábava pro všechny. Takový je podtitul výstavy hádanek, hlavolamů a deskových her, která je k dispozici až do 20. února 2022 v Muzeu Třineckých železáren a města Třince.

Expozice nabízí několik desítek exponátů k vidění i rozluštění. Těšit se můžete například na nejstarší hlavolamy světa zpracované výtvarnicí Věrou Tataro – například Ramsesovu hvězdu, Dürerův čtverec, mosty v Köningsbergu, první křížovku v původním znění a další. Návštěvníci si zároveň mohou prohlédnout největší evropský hlavolam Big Pelikan a další zajímavé hlavolamy ve vitrínách.

Připravené jsou interaktivní hlavolamy, kde si návštěvníci mohou zkusit vyndat obřího ježka z klece, projet kolektivním bludištěm, sestavit lomený oblouk z molitanových bloků a nebo jen hrát s dřevěnými kostkami.

Muzeum, které najdete na ulici Frýdecká 387 v Třinci – Staré Město, má otevřeno od úterý do pátku od 9 do 17 hodin a v neděli od 13 do 17 hodin. V pondělky, soboty a všechny státní svátky je zavřeno. Další informace najdete na stránkách muzea.

(hav, foto: muzeumtz.cz)

Příbuzné články