V Beskydech můžete objevovat přes sto druhů piv

Už nyní v plné síle startuje sezóna na oblíbené Beskydské pivní stezce. Vyrazit na ni můžete podle svých preferencí a kondice, pěšky i na kole. Cyklisté najdou v mnoha beskydských pivovárcích i chutná místní nealkoholická piva. K dispozici je v Beskydech celkem 25 tras - od nejkratších v délce pár kilometrů až po ty skoro padesátikilometrové. Připraveny jsou i zajímavé soutěže.

Pro výběr trasy a jednotlivých zastávek zájemcům slouží stránky www.beskydyportal.cz. Jsou zde také uveřejněny různé akce, které pivovary v Beskydech chystají na jaro či léto. Kromě turistiky a gastronomických zážitků se zde organizují i soutěže – o nejlepší pivo a nejlepší tradiční krajový pokrm roku. Soutěžit se začíná od 1. května 2022. Od té chvíle mohou návštěvníci hlasovat prostřednictvím QR kódů přímo na uvedených stránkách či v jídelních lístcích pivovarů nebo na zmíněném portálu.

Mapa Beskydské pivní stezky a informace o lokalitách na jednotlivých trasách jsou dostupné na stránkách Beskydské pivní stezky nebo v tištěné podobě jsou k dostání v beskydských informačních centrech. V mnohých pivovarech lze snadno objednat exkurze. A například ve Štramberku nebo v Rožnově pod Radhoštěm jsou k dispozici také pivní lázně.

Připomeňme, že v Beskydech a blízkém okolí najdete tyto pivovary:

Beskydský pivovárek
Pivovar Koníček
Pivovar Ogar
Pivovar Radegast
Řemeslný pivovar Morava
Rožnovský pivovar
Pivovar Polivar
Městský pivovar Štramberk
Minipivovar Brabčák
Minipivovar Kohutka
Minipivovar Krmelín
Minipivovar u zastávky Hukvaldy
Valašský pivovar

(hav s využitím informací z beskydportal.cz, foto: beskydyportal.cz)

Příbuzné články